Knettergekke activist: 'Argumenten tegen genderneutraliteit zijn precies dezelfde als tegen vrouwenkiesrecht'

Geen categoriejul 30 2017, 17:00
Dan ben je dus écht helemaal van het padje.
Schrijver, analist, commentator, fly-in correspondent en 'performance artist' Mounir Samuel weet het zeker: de argumenten die nu gebruikt worden tegen genderneutraliteit -- de meest recente belachelijke linkse hobby waar we ons allemaal maar naar te schikken hebben -- zijn precies dezelfde als de argumenten die honderd jaar geleden gebruikt werden tegen vrouwenkiesrecht.
Serieus.
https://twitter.com/MCTSamuel/status/891625505430147072
Dan ben je dus echt niet goed bij je bakkes. Die zaken zijn niet eens bijna met elkaar te vergelijken. Nou ja, behalve dat "transitie" natuurlijk, wat ongetwijfeld policor is voor "je laten ombouwen." Voor de rest gaat de vergelijking niet eens bijna op. Homorechten houden immers in dat homo's zichzelf kunnen zijn, niet dat de rest van Nederland zich aan hen moet aanpassen. En die vergelijking met vrouwenkiesrecht gaat al helemaal niet op (niet in de laatste plaats omdat dit over vrouwen ging, wat de genderneutrale gestapo toch echt een doorn in het oog zou moeten zijn). De argumenten die daar tegen gebruikt waren luiden: vrouwen stemmen toch niet anders dan mannen, vrouwen zijn niet goed genoeg opgeleid, ze zijn te emotioneel, en meer van dat soort bagger. Ik heb helemaal niemand horen zeggen dat transgenders geen kiesrecht moeten hebben, dat ze niet hoogopgeleid zouden zijn (en daarom niet mogen stemmen), en ook niet dat ze te emotioneel zijn... om te stemmen.
Nee, het argument tegen deze genderneutrale waanzin is a) dat het de werkelijkheid ontkent (namelijk dat er mannen en vrouwen zijn, en dat je gevoelens over je gender volstrekt irrelevant zijn) en b) dat de rest van het land gedwongen wordt om mee te gaan in die waanzin. Bij geen enkel ander voorbeeld was dat zo. Nou ja, behalve dus bij "transitie", whatever the hell that may mean.
Totaal achterlijk dus, van meneer Samuel (jawel, ik schrijf het gewoon op!), maar daar bleef het niet bij. Nee, nee, kort daarvoor had hij deze achterlijke tweet ook al de wereld ingestuurd:
https://twitter.com/MCTSamuel/status/891624980231974912
Beste Mounir. Mag ik je zo noemen? Genderneutralewaanzin heeft werkelijk niets te maken met seksisme -- huh, wat? Hoe werkt dat eigenlijk, dit argument? -- ook niet met transofobie (een mannelijke transgender wil een vrouw zijn en zou er dus geen moeite mee hebben om aangesproken te worden als mevrouw), en al helemaal niet met "homofobie." Genderneutrale mensen hoeven namelijk helemaal geen homoseksuelen, biseksuelen of wat voor seksuelen dan ook te zijn. Sterker nog, ik vind het nogal genderneutraalfobisch van je om het tegendeel te beweren. Wat is dat eigenlijk voor genderneutralefobische homofobie?
Ga je schamen man! (vrouw/cisgender)
Het ergste van deze gekkigheid is dat activistisch links werkelijk van geen ophouden weet. Deze malloten gáán maar dóór. Ze zijn werkelijk totaal geobsedeerd met het kapotmaken van onze cultuur, onze tradities, en onze normen en waarden. Alles moet kapot, zelfs de werkelijkheid. Ze leven in hun eigen belachelijke fantasiewereld en verplichten ons om die nepwereld vol waanzin te omarmen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten