Communistenknuffelaar Jeroen Dijsselbloem: ‘Als Trump niet lief doet gaat de EU wel zaken doen met China!’

Geen categoriejan 30 2017, 23:00
Dit is echt gekkigheid van de bovenste orde.
Onze minister van Financiën en de voorzitter van de Eurogroep, ik heb het dus over krullenbol Jeroen Dijsselbloem, zegt in gesprek met de New York Times dat Donald Trump héél erg op zijn tellen moet passen. Doet hij dat niet dan gaat de EU namelijk gewoon lekker zaken doen met China, en kan Amerika dus oprotten.
https://twitter.com/jan_salden/status/826147212753305600
De knettergekke PvdA'er zegt dus dat hoewel "we altijd gezegd hebben dat Amerika onze [lees: de EU] beste vriend is, is dat nu misschien niet meer zo. Indien dat het geval is moet Donald Trump ons dat maar duidelijk maken, dan gaan we meteen op zoek naar nieuwe vrienden." Nu is Trump daar natuurlijk totaal niet van onder de indruk, maar dit is wel bijzonder slecht voor gewone Nederlanders. Nederland doet immers veel zaken met Amerika. Als Dijsselbloem en zijn mede-megalomanen in Brussel die relatie opblazen hebben we echt een probleem.
Dat is al erg genoeg, maar Dijsselbloem maakt het zo mogelijk nóg bonter. Vervolgens dreigt hij namelijk om de VS (als bondgenoot) in te ruilen voor... het zwaar autocratische en communistische China.

"China is daar een heel sterkte kandidaat voor. De Chinese activiteiten in Europa zijn, in termen van investeringen, al bijzonder significant en nemen alleen maar toe. Als je je vrienden wegduwt moet je niet verbaasd opkijken als die vrienden op zoek gaan naar nieuwe vrienden."

Let wel, Dijsselbloem is dus bereid om het democratische, verlichte, Westerse Amerika in te ruilen voor een Chinees regime dat de levens van zijn burgers totaal beheerst, critici stelselmatig arresteert, vastzet en martelt, en het onschuldige Tibet al decennialang bruut onderdrukt. Dát China is wat Dijsselbloem betreft beter dan het democratische Amerika geleid door een enigszins rechtse Republikeinse president.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten