Knettergekke Franse presidentskandidaat wil 'de rijken' 100 procent belasten

Knettergekke Franse presidentskandidaat wil 'de rijken' 100 procent belasten

Hoeveel? Ja, 100 procent.

Kijk eens even! Wij denken natuurlijk dat GroenLinks-gekkies zwaar gestoord zijn, maar in Frankrijk doen ze er gewoon nog een schepje bovenop. De "best populaire" presidentskandidaat Jean-Luc Mélenchon wil dat rijken voortaan 100 procent belast worden. Ja, dat lees je goed: hij wil al het inkomen van 'de rijken' dus confisqueren.

Nou moet je je voorstellen dat je dus elke dag 12 tot 14 uur werkt. 's Avonds kom je uitgeput thuis. Al met al besteed je ongeveer drie a vier uren per week met je gezin, de rest van de week ben je gewoon bezig met je werk. Vervolgens besluit een knettergekke communist dat je te veel geld hebt en wil hij elke euro die je verdient afpakken.

Wat denkt het genie Mélenchon dat die 'rijken' vervolgens doen?

Het zal hem verbazen, maar ieder weldenkend mens kan hem dat wel vertellen: ze gaan of gewoon veel minder werken óf ze vluchten naar het buitenland waar ze wél van hun geld kunnen genieten. Hoe dan ook is het gevolg dat de Franse economie een enorme optater krijgt en dat het plan dat bedoeld was om de staatskas te spekken erin resulteert dat er minder belastinginkomsten binnenkomen.

Misschien is het ergste nog wel dat er ongetwijfeld een paar linkse dromers zijn die dit nog een goed plan vinden ook. Wat mij betreft zit er maar één ding op: dat soort mensen identificeren en ze per direct hun stemrecht ontnemen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer