Knettergekke Latijns-Amerika-expert: 'Chavez heeft veel gedaan voor de armen!'

Knettergekke Latijns-Amerika-expert: 'Chavez heeft veel gedaan voor de armen!'

Dan ben je dus echt niet helemaal lekker.

Jeroen van Gerven is 'Latijns-Amerika'-expert, wat eerst en vooral inhoudt dat hij zich bezighoudt met het verdedigen van Latijns-Amerikaanse dictaturen en socialistische heilstaten. Maar ik herhaal mezelf.

Zo laat Van Gerven weten dat de kritiek op Sadet Karabulut van de SP heel erg overdreven is omdat ze best een punt heeft. Hugo Chavez -- de socialistische dictator die Venezuela om zeep heeft geholpen -- heeft namelijk heel veel betekend voor "de armen." Echt waar:

Oh ja, Jeroen? Misschien moet je dat even tegen je vrienden in Venezuela zeggen, die stuk voor stuk aan de bedelstaf zijn gebracht door het wanbeleid van Chavez en dat van zijn opvolger Maduro.

Aangezien de tweet hierboven de totale gekte bewijst van de eerste tweet in dit stuk sprak ik Van Gerven aan. Zijn reactie is werkelijk hilarisch... en tegelijkertijd om te huilen:

Jawel: "Het land is failliet en de winkels zijn leeg, maar de armen zijn relatief minder arm geworden." Ja, haha, dat is nogal wiedes he!? Als iedereen arm is, zijn de oude armen inderdaad relatief minder arm.

En dan nog wat, al zouden "de oude armen" opeens een appel extra hebben elke week, dan nog is het een enorme schande dat in ruil voor die ene appel het hele land verpaupert is. Maar nee, Van Gerven vindt dat niet alleen normaal, hij vindt het zelfs prijzenswaardig! Zoals een Twitteraar terecht opmerkt is het grote doel van het socialisme immers niet om iedereen even rijk en welvarend te maken, maar om ervoor te zorgen dat iedereen uiteindelijk even arm wordt:

Nou ja, iedereen... dat is natuurlijk niet helemaal waar. De grote dames en heren van de socialistische heilstaat zijn er namelijk wel degelijk op vooruit gegaan. En dan niet "relatief," maar absoluut:

Mooi he, dat socialisme?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties