Knettergekke New York-terrorist Sayfullo Saipov wil een ISIS-vlag in zijn ziekenhuiskamer

Geen categorienov 02 2017, 9:00
Gestoorder dan dit wordt het niet.
De knettergekke mafketel die onlangs maar liefst acht mensen vermoordde in New York City, Sayfullo Saipov, heeft de rechtbank gevraagd om hem toestemming te geven om een ISIS-vlag op te hangen in zijn ziekenhuiskamer. Nee, dat is géén grap. Meneer de slachter meent het serieus. Hij wil wérkelijk propaganda verspreiden voor de terreurorganisatie die hem inspireerde om zijn vreselijke aanslag te plegen.

De aanslagpleger verklaarde tegen de politie dat hij geïnspireerd was door video's van Islamitische Staat. Woensdagavond verscheen hij voor het eerst voor een rechtbank in New York, in een rolstoel. Hij kreeg een pro-Deoadvocaat toegewezen en beantwoordde de vragen voornamelijk met ja of nee, met behulp van een Russische tolk. Er werden twee aanklachten geformuleerd: steun aan een buitenlandse terroristische organisatie en geweld en vernieling. Het is niet duidelijk of Saipovs wens om een IS-vlag is ingewilligd.

Verder liet deze walgelijke massamoordenaar weten dat hij inderdaad geïnspireerd is door ISIS-video's én dat hij toesloeg op Halloween omdat hij ervan uitging dat er dan veel mensen op straat zouden zijn. Met andere woorden, meneer kon dan, dacht hij, zoveel mogelijk slachtoffers maken.
De doodstraf is nog te licht voor deze psychopaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten