Knettergekke regering Trump wil "wachtwoorden sociale media van toeristen"

Geen categorieapr 05 2017, 10:00
Ja, ook van toeristen uit Nederland.
Dat je je zorgen maakt over terrorisme is begrijpelijk. Maar dat je vervolgens toeristen wil dwingen om hun wachtwoorden van sociale media-accounts te overhandigen als ze je land willen binnen komen? Dat is volstrekt belachelijk.
Toch is dat precies wat de regering Trump van plan is, aldus De Telegraaf:

Wie naar Amerika wil reizen, moet in de toekomst mogelijk zijn wachtwoorden van sociale media overdragen. Bij weigering kom je er niet in, is het plan dat de VS volgens anonieme bronnen van de Wall Street Journal serieus overweegt.

Je zou denken dat dit beleid alleen zou gelden voor mensen uit de zeven landen die Trump eerder ervan wilde weerhouden om naar Amerika te komen, maar niets is minder waar. Anonieme regeringsbronnen zeggen namelijk dat de maatregel ook moet gaan gelden voor toeristen uit landen waar Amerika wél een goede relatie mee heeft, en waar er totaal geen terrorismeprobleem is.
Nederland is blijkbaar één van die landen voor wie de maatregel gaat gelden.
En dan zijn we er nog niet. De Amerikaanse douane zou namelijk ook je contactenlijst van je telefoon willen hebben én je financiële gegevens. Ze willen dus alles doorspitten. Privacy bestaat niet meer, je mag blij zijn dat ze niet even persoonlijk bij je langskomen om je huis (in Nederland) te doorzoeken.
Dit is echt totaal gestoord en nee, Trump kan niet met droge ogen beweren dat dit bedoeld is om terrorisme te bestrijden. Dat doe je namelijk helemaal niet op deze manier. Nee, dit is gewoon een nieuwe poging van de Verenigde Staten om zoveel mogelijk informatie over iedereen te verzamelen, en dat terwijl de NSA het wereldwijde internetverkeer al nauwlettend in de gaten houdt.
Het moet maar eens afgelopen zijn met deze gekte. Als Amerika dit doet met Nederlandse reizigers moet Rutte precies hetzelfde doen met Amerikanen die naar Nederland willen komen. Misschien dat onze Amerikaanse bondgenoten dan zullen begrijpen dat dit soort idioterie veel te ver gaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten