Knettergekke vader Syriëganger Laura Hansen betaalde 10.000 euro voor haar vrijlating door ISIS

Geen categorieapr 01 2017, 17:00
En nu zit dochterlief vast in Vught. De autoriteiten geloven namelijk dat ze mogelijk teruggestuurd is om aanslagen te plegen.
RTL Nieuws bericht dat de vader van Syriëganger Laura Hansen een fors bedrag heeft betaald aan een Duitse stichting om zijn dochter te "bevrijden." Hij zou maar liefst 10.000 euro overgemaakt hebben aan de organisatie die haar uiteindelijk 'redde':

De vader van de aan Islamitische Staat ontsnapte Laura H. heeft 10.000 euro betaald om haar te bevrijden uit Irak. Hij had dat geld betaald aan een Duitse stichting die haar vrijlating regelde.

In een interview met NRC Handelsblad zegt papalief dat zelf. Het geld werd blijkbaar gebruikt om haar uit de Iraakse stad Mosul te halen. Samen met haar kinderen kwam ze vervolgens terug naar Nederland.
Klinkt leuk en aardig, maar het Nederlandse Openbaar Ministerie houdt er ernstig rekening mee dat Laura feitelijk teruggestuurd is door ISIS. Haar zou verteld zijn dat ze een aanslag moet plegen in ons land. Daarover zegt Laura's wegkijkende vader het volgende:

"Lau een aanslag plegen... Volgens mij hebben ze daar iets te veel Homeland gekeken."

Oh ja, misschien dat papalief juist wat vaker naar dit soort programma's moet kijken. Zijn lieve dochtertje is in het verleden toch echt naar Raqqa vertrokken. Het OM gelooft dat ze net zo radicaal is als haar man. Het zal meneer Hansen verbazen, maar radicale moslims staan er toch wel een beetje om bekend dat ze aanslagen plegen. Vraag onze vriende in Brussel of Parijs maar. Of in Syrië, Turkije of Irak.
Is het mogelijk dat Laura een slachtoffer is (van haar agressieve echtgenoot)? Natuurlijk, dat kan zeker. Maar het is a) wel frappant dat ze een nogal duidelijk aanwezige hoofddoek op had toen ze al bevrijd was door Koerden (zie de foto hierboven) en b) dat het OM zo zeer aan haar verhaal twijfelt dat ze momenteel vastzit op de terrorisme-afdeling in Vught. Normaal gesproken doen ze dat niet met mensen waarvan ze denken "ach, het zal wel meevallen."
En dan hebben we het nog niet eens gehad over het verhaal dat Laura zelf vertelde na haar vrijlating, namelijk dat ze dacht dat ze op vakantie naar Turkije gingen. Zoals haar buren vorig jaar al lieten weten aan de NOS:

"Alles in de woning was er nog. Het licht brandde, er stonden pannen op het fornuis, de babykleertjes lagen er nog. Binnen een week werd de flat door haar moeder en vader uitgeruimd. De moeder zei dat ze naar Irak waren. De vader van Iman, het dochtertje van Laura, wist van niets. Hij kwam langs om zijn kind te bezoeken en toen waren ze weg."

Haar verhaal rammelt dus aan alle kanten. Het zou wel zo plezant zijn als haar vader daar op een enigszins serieuze manier mee omging. Het is altijd lastig om toe te geven dat je kind weleens een crimineel kon zijn -- laat staan een terrorist in spé -- maar wegkijken helpt helemaal niemand.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten