Kom op, uitkeringstrekkers, aan de bak!

Geen categoriefeb 27 2012, 12:44
De hele dag thuiszitten en het handje ophouden kan niet bevredigend zijn. Toch?
Het zal wel tegen het zere been van de socialisten zijn, maar minister Henk Kamp en staatssecretaris Paul de Krom (beiden VVD) willen dat werklozen in de bijstand weer gaan werken in plaats van thuis op de bank blijven zitten. Kijk, hier scoren de beide heren een echt VVD-punt, dus dat is winst voor de liberalen.
Want wat zien de twee bewindsmannen gebeuren bij de ontvangers van de bijstand? Kamp en Krom schrijven in een brief aan de Tweede Kamer:

Dat ze de plicht hebben om te solliciteren en daarbij iedere vorm van werk dienen aan te pakken, ervaart slechts een klein deel van de bijstandsontvangers. Dit is onaanvaardbaar.

Het grootste deel van de bijstandsontvangers vindt het dus prima zo. Dat is toch erg? Als je werkloos bent, wil je toch zo snel mogelijk weer aan de slag om je gezin te kunnen onderhouden? Gratis en voor niets iedere maand een aardig bedragje op je rekening; dat wil iedereen wel. Het maakt de ontvangers vooral heel lui: ze doen weinig moeite om te solliciteren, willen niet te ver reizen voor een nieuwe baan en weigeren zelfs banen.
Waar ben je dan mee bezig? Heb je dan helemaal geen zelfrespect? Kijk, iedereen kan in de WW belanden en kan het zo moeilijk hebben dat ze zelfs in de bijstand belanden. Een tijdelijk vangnet is zo slecht nog niet. Maar het feit dat de overheid er is om je te ondersteunen als je het even moeilijk hebt, is nog geen reden om er jaren en jaren in te blijven zitten omdat je het ene baantje na het andere baantje weigert.
Het is dus goed dat Kamp en Krom er wat aan gaan doen en dat ze gemeenten betere instructies geven om bijstandsontvangers uit de bijstand te helpen en aan het werk te krijgen. Niet iedere medewerker van de sociale dienst blijkt bijstandsontvangers te activeren om te gaan werken. 'Een eenduidige aanpak is gewenst,' zeggen de heren.
Het is niet alleen goed voor de belastingbetaler die zijn centjes ziet verdwijnen in de bodemloze put die de bijstandswereld is, maar het is ook stimulerend voor de bijstandsontvangers zelf. Ja, je kan wél voor jezelf en je gezin zorgen, als je maar hard genoeg werkt!
Ik ben benieuwd hoe hard de socialisten van SP en PvdA gaan zitten stampvoeten, omdat de VVD een deel van hun kiezers weer aan het werk zet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten