Koning Willem-Alexander herenigd met bevelhebbersstaf van Willem van Oranje

Geen categoriejun 22 2017, 12:00
Alleen daarom was het 't ongetwijfeld waard voor de koning om af te reizen naar het Vaticaan.
Het is vandaag een bijzonder mooie dag voor onze koning en koningin. Het echtpaar ging namelijk op staatsbezoek/audiëntie bij de paus. Hoewel de drie maar een kwartier met elkaar zouden praten liep de bijeenkomst nogal uit. Blijkbaar hadden ze dus een heleboel zaken te bespreken.
Dat is niet zo gek: Maxima en paus Franciscus komen allebei uit Argentinië. Daarnaast is Maxima natuurlijk katholiek. Voor haar was dit dus niet alleen een staatsbezoek en een bezoek aan een mede-Argentijn, maar ook nog eens een bezoek aan de opperste leider van haar geloof. Dat moet flink indruk op haar hebben gemaakt, zeker omdat het algemeen bekend is dat ze haar religie serieus neemt.
Maar er was nog meer om dit treffen historisch te noemen: Willem-Alexander kreeg van de paus namelijk de bevelhebbersstaf van Willem van Oranje. Die staf lag al jaren en jaren en nog eens jaren stof te vergaren in de kerkelijke archieven. Maar nu is 'ie dus thuis: bij koning Willem-Alexander. En ja, daar moeten zelfs republikeinen als ik respect en waardering voor hebben, zeker in deze tijden waarin het volkomen normaal is om de vaderlandse geschiedenis te negeren en zelfs te verketteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten