Koop je weleens in plastic verpakte bananen bij de supermarkt? Kijk ze dan eerst goed na

Koop je weleens in plastic verpakte bananen bij de supermarkt? Kijk ze dan eerst goed na

De schrik van je leven...

Koop je weleens in plastic verpakte bananen bij de supermarkt? Dan is het raadzaam om de verpakking eerst goed te inspecteren. Waarom? Kijk deze video maar:

[video width="400" height="304" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/12/Beeman_543953312423636.mp4"][/video]

Ja, dat zie je goed. Tussen die bananen ziet een heel grote spin.

Screen Shot 2015-12-28 at 11.19.12

Wat een nachtmerrie.

Deze video is weliswaar opgenomen in de Verenigde Staten, maar de spin is ook in Nederland en België gesignaleerd. Het gaat hier om de bananenspin, die zijn naam te danken heeft aan het feit dat hij tussen bananen zit die uit het Caribisch gebied worden geïmporteerd.

Screen Shot 2015-12-28 at 11.53.20

Als je dit beest in je vruchtenschaal tegenkomt, schrik je je waarschijnlijk een hoedje. Voorkomen is beter dan genezen, dus let in de supermarkt al goed op of er niet zo'n vies beest tussen je bananen zit. De kans is klein, maar je weet maar nooit. De temperatuur in Nederland is ongunstig voor tropische spinnensoorten, maar in een plastic zak is het warmer dan tussen de losse bananen. Ook zorgt de opwarming van de aarde ervoor dat tropische soorten ook in ons land steeds beter kunnen overleven.

De spin is niet gevaarlijk voor mensen, maar hij kan je eetlust behoorlijk bederven als je hem tegenkomt. Kijk dus uit, een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
supermarkten spin bananen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer