Koppejan begint bakzeil te halen

Geen categorieokt 01 2010, 11:30
Ad Koppejan, één van de dissidenten binnen de CDA-fractie - u weet wel, socialistische CDA'ers die eigenlijk gewoon moeten overstappen naar de ChristenUnie, maar die te zeer verknocht zijn aan de macht om dat te doen - zegt dat hij zich zal schikken naar de wensen van het CDA-congres, als dit met een grote meerderheid van stemmen voor het regeer- en gedoogakkoord stemt.
Dit zei hij donderdagavond in Heinkenszand na een vergadering met Zeeuwse CDA-leden.
Koppejan zei niet hoe groot die meerderheid dan wel moet zijn, maar aangezien 80% van de CDA-kiezers het regeerakkoord steunt, is de kans groot dat het Zeeuwse Kamerlid binnenkort bakzeil haalt.
Wel een beetje jammer dat de onderhandelingen één keer opgeblazen moesten worden, Ab Klink op moest stappen, en de formatie dus enkele weken langer moest duren dan normaal gesproken nodig was, maar goed, beter laat dan nooit zou je zeggen. Wel even een vraagje: zal Koppejan het volk zijn excuses aanbieden? Of doet hij straks net alsof er niets gebeurd is en hij er helemaal niets mee te maken had dat we zo lang zonder een regering hebben gezeten? Het is te belachelijk voor woorden dat deze man rel na rel veroorzaakt, het formatieproces steeds maar rekt, maar zich vervolgens wel snel gaat schikken naar de wensen van de 'grote meerderheid' van het CDA-congres, zeker omdat we allemaal al tijden weten dat zo'n congres het regeer- en het gedoogakkoord echt wel steunt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten