'Kunduz-akkoord ruïneert kleine ondernemer'

Geen categoriemei 11 2012, 10:14
Het zogenaamde Kunduz-akkoord bezorgt kleine ondernemers een flinke migraine. Zij gaan er namelijk fors op achteruit.
De VVD is zogenaamd dé partij die zich hard maakt voor ondernemers. VVD'ers willen de administratiekosten verlagen voor ondernemers, belastingen verlagen of relatief laag houden, en ga zo maar door.
Nou, dat idee, dat de VVD een partij voor ondernemers is, kan nu in de prullenbak worden gegooid:

De plannen uit het Kunduz-akkoord om fors te hakken in de auto van de zaak zorgen voor grote paniek onder kleine ondernemers. Mogelijk moeten tienduizenden werknemers die in bestelbusjes rijden fors gaan betalen voor de ritjes tussen hun huis en de werkplek.

Verladersorganisatie EVO stelt dat donkere tijden dreigen voor mkb-bedrijven die veel gebruikmaken van bestelauto's. Het kabinet wil woon-werkverkeer namelijk belasten.
"Indien een werknemer van een aannemersbedrijf de auto ’s avonds mee naar huis neemt om ’s morgens direct vanuit huis naar de eerste klus te rijden, zou deze rit als privérit aan te merken zijn", aldus de EVO. "Doordat de catalogusprijs van bestelauto’s hoog ligt, kan dat flink in de papieren lopen".
Ik heb werkelijk geen idee welke 'liberaal' dat een goed idee vond. Waarom zou je het woon-werkverkeer in vredesnaam extra belasten? Het zal de dames en heren in Den Haag verbazen, maar de meeste mensen moeten naar hun werk reizen. Ze kunnen pas productief zijn als ze hun bedrijf binnenlopen. Je moet het dus gemakkelijker en goedkoper voor ze maken om van en naar het werk te reizen.
Kleine ondernemers zijn vaak niet politiek actief. Het kost immers veel tijd om je eigen onderneming te runnen. Toch doen ze er verstandig aan om zich nu wel te laten horen. Je moet dit niet zomaar laten gebeuren, zéker niet omdat de VVD dit blijkbaar steunt, terwijl ze er wel vanuit gaan dat u in september toch weer op Rutte stemt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten