Lachwekkend: linkse partijen presenteren 'alternatief regeerakkoord' en de Volkskrant vindt het ge-wel-dig

Lachwekkend: linkse partijen presenteren 'alternatief regeerakkoord' en de Volkskrant vindt het ge-wel-dig

Het kan anders! Ofzo.

De Volkskrant is blij verheugd: er is eindelijk sprake van 'linkse samenwerking.' Ja, geeft de politiekcorrecte krant toe, dat komt eerst en vooral doordat links genadeloos is afgegaan bij de afgelopen verkiezingen, maar dat maakt ze verder weinig uit. De linkse samenwerking, waarover zoveel werd gesproken in het verleden, is een feit.

Eindelijk!

Hoe die samenwerking eruitziet? Nou, SP, PvdA en GroenLinks hebben samen een alternatief regeerakkoord in elkaar gezet:

In de afgelopen weken hebben de drie partijen een reeks gezamenlijke actiepunten vastgelegd in een alternatief regeerakkoord: de btw-verhoging wordt geschrapt, de winstbelasting gaat niet omlaag, de verlaging van de inkomstenbelasting gaat niet door, het eigen risico in de zorg wordt afgeschaft, de vermogensbelasting voor miljonairs gaat omhoog en de lasten voor vervuilende bedrijven worden verzwaard.

Het 'akkoord' (haha!) is niets meer of minder dan de natte droom van elke rechtgeaarde socialistische linkse Nederlander: de mensen die alle hobby's van de overheid nu al spekken moeten dat als het aan links ligt nog veel meer gaan doen. Moeten die vuile egoïsten maar niet succesvol willen zijn en een beter leven voor zichzelf en hun familie creëren. Bah!

Want, jawel, het 'akkoord' van links kost bakken met geld. PvdA, SP en GroenLinks willen maar liefst tien miljard meer uitgeven dan Rutte III doet. Natuurlijk scheppen zij en de Volkskrant op dat er ook 10 miljard euro aan belastingen extra wordt opgehaald -- waardoor er een begrotingsbalans is -- maar dat maakt deze fopbegroting niet minder problematisch voor hardwerkend Nederland: links wil productief Nederland weer eens helemaal uitknijpen om zijn knettergekke doelen te bereiken.

Het goede nieuws is dat we ons nergens zorgen over hoeven te maken. Hoewel de Volkskrant heel blij is met deze 'samenwerking' heeft links er als puntje bij paaltje komt drie keer niets aan. In maart werd links een marginale beweging voor mensen die nog in de jaren 70 leven. Zo'n nepregeerakkoord gaat helemaal niets doen.

Nou ja, behalve dan dus dat het ze wat gratis aandacht oplevert van de linkse media. Maar ja, dat zal verder niemand verbazen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties