Laffe ISIS-sniper schiet soldaat in been terwijl hij zijn vriend redt

Laffe ISIS-sniper schiet soldaat in been terwijl hij zijn vriend redt

Hoe laf kun je zijn? Nou, zo laf dus.

Goed nieuws voor de wereld: ISIS wordt dankzij de keiharde inzet van het Irakese leger en de Koerdische strijdtroepen steeds verder teruggedrongen uit Irak. De terroristen moeten steeds meer gebieden van het Kalifaat verlaten. Helaas maakt de ISIS-kat in het nauw rare sprongen: hoe meer de terreurgroep onder druk staat, des te wreder ze lijkt te worden.

Natuurlijk zijn de wreedheden van ISIS niets nieuws: de jihadisten komen al jaren in het nieuws met hun walgelijke executievideo's. Toch toont deze video een nieuw staaltje lafhartigheid van de jihadistische psychopaten. De beelden komen van het strijdtoneel in Irak. Te zien is hoe een Irakese soldaat zijn gewonde kameraad in veiligheid probeert te brengen. Met gevaar voor eigen leven draagt hij de gewonde man op zijn schouders...

357F587F00000578-0-image-a-37_1466465807922

Maar dan wordt hij zelf in zijn been geschoten door een ISIS-sniper:

357F587300000578-0-image-a-38_1466465812837

Getroffen in zijn been stort de soldaat op de grond.

357F586B00000578-0-image-a-39_1466465819120

Bekijk de schokkende beelden hier:

Hoe laf kun je zijn om iemand neer te schieten die zijn gewonde vriend in veiligheid brengt... Wonder boven wonder loopt het verhaal voor deze twee dappere soldaten goed af: een tank komt ter plaatse om de twee in veiligheid te brengen. Hopelijk zijn ze snel weer boven Jan, zodat ze de strijd tegen ISIS kunnen voortzetten. In de afgelopen maanden zijn al tachtigduizend burgers op de vlucht geslagen voor het geweld, en noodhulporganisaties vrezen voor een humanitaire ramp voor de overgebleven burgers in Fallujah.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
ISIS Irak Fallujah

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties