Lang leve Arek Milik!

Geen categorieapr 21 2016, 8:00
Aan het einde van het seizoen krijgt Ajax het ineens lastig. Gelukkig hebben ze Arek Milik.
Milik kan niet alleen prima meevoetballen met het team, maar is ook nog eens een echte goaltjesdief. Dat bewees hij gisteravond maar weer eens in de wedstrijd tegen SC Heerenveen, die Ajax uiteindelijk met 2-0 won. Beide doelpunten kwamen op het conto van de Pool.
De eerste was een penalty. Nou is het scoren van een penalty natuurlijk lang niet zo moeilijk als, zeg, uit de draai schieten terwijl je omringd wordt door verdedigers, maar toch: het is een teken dat Milik onverstoorbaar is dat hij op dit soort momenten glorieert. Er zijn genoeg voetballers, zelfs grote namen, die onder kampioensdruk falen vanaf 11 meter. Niet Milik.
En dat is niet alles. Enige tijd later bezorgde Dijks de bal namelijk weer bij Milik, die in kansrijke positie stond, waarna de Pool rustig, goed afrondde.
De Amsterdammers mogen Milik dankbaar zijn. De Pool heeft er dit seizoen nu 21 in liggen. Dat is een prima aantal. Ajax wil altijd een spits hebben die 25 goals per seizoen maakt. Milik komt daar nu bij in de buurt en is daarmee de eerste Ajax spits in jaren die dat doet. En dat terwijl hij aan het begin van het seizoen nog flink bekritiseerd werd.
De schlemiel van toen is de held van nu: in de laatste negen duels heeft hij volgens mij 12 doelpunten gemaakt. Daarmee heeft hij Ajax in zijn eentje overeind gehouden. Als de club aan het eind van het seizoen nog steeds bovenaan staat heeft het dat eerst en vooral te danken aan de Pool, die veruit de meest trefzekere spits is die Ajax gehad heeft onder het bewind van Frank de Boer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten