Lastig om de juiste loodgieter te vinden

Lastig om de juiste loodgieter te vinden

We leven in een economisch onzekere tijd. Het is onrustig in het Midden-Oosten waardoor de olieprijzen fluctueren, de euro staat onder druk door de Brexit en de slechte economie van Griekenland en niemand weet wat het presidentschap van Donald Trump gaat brengen. Zo hebben we economisch gezien de laatste jaren heel wat ups en downs gehad. Ook in Nederland en België is dit voelbaar.

Het gevolg is dat bedrijven met veel overhead kosten de slechte periodes niet overleven. Onder andere het loodgietersvak heeft hieronder te leiden. Grote bedrijven zijn failliet gegaan. In dit artikel kan je lezen dat dit ervoor heeft gezorgd dat veel loodgieters hun baan hebben verloren. Omdat het wel vakmensen zijn waar nog altijd veel vraag naar is hebben vele van hen besloten om als kleine zelfstandige verder te gaan. Zo ook dit loodgietersbedrijf uit Antwerpen.

Meer keuze maakt kiezen lastiger
Voorheen was het vinden van de juiste loodgieter een stuk makkelijker. Grote bedrijven met meerder vakmensen in dienst was altijd een veilige keuze. Deze bedrijven hebben immers een goede naam en reputatie hoog te houden. Zij zorgden ervoor dat taken werden uitgevoerd door gekwalificeerd personeel. Mensen die precies weten wat er gedaan moet worden om een taak vakkundig uit te voeren. Het tekort aan werknemers heeft ervoor gezorgd dat loodgieters voor zichzelf zijn begonnen. Wanneer je nu via internet naar een vakman zoekt vindt je voor iedere stad enorm veel verschillende loodgietersbedrijven. Dit overschot aan bedrijven maakt het lastig om de juiste loodgieter te vinden. Het zijn namelijk kleine bedrijven die graag iedere klus aan willen pakken. Zij zullen niet van zichzelf zeggen dat zij niet gekwalificeerd zijn om een taak uit te voeren.

Tips om de beste loodgieter te vinden
Deze nieuwe situatie wat betreft loodgieters in Nederland en België dwingt ons als consument om zelf een selectieprocedure te hanteren. Iedere huiseigenaar zal vroeg of laat een loodgieter nodig hebben. Het is daarom belangrijk om in staat te zijn de beste vakman te vinden om ons te helpen. Een goede graadmeter zijn reviews. Beoordelingen die je online kan vinden of ervaringen van bekenden zijn een manier om een onafhankelijke mening te krijgen over geleverde diensten. Daarnaast is het ook belangrijk dat het bedrijf zijn afspraken goed nakomt. Dit begint al bij het eerste contact. Wanneer de loodgieter uit Antwerpen bijvoorbeeld beloofd om terug te bellen op een bepaald tijdstip. Breekt de loodgieter hier al zijn of haar afspraak dan is dit een indicatie voor problemen in een later stadium.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties