Leden Europees Parlement mogen geen dure schilderijen meer kopen op kosten van de zaak

Geen categoriejun 17 2017, 8:02
In de afgelopen weken is er veel commotie ontstaan door Europarlementariërs die weigerden inzage te geven in de besteding van de € 4300 netto aan onkostenvergoeding die ze krijgen. Om toch een idee te krijgen waar al dat geld gebleven is, kun je ook gewoon in het AD kijken!
In Brussel hebben ze ook lucht gekregen van de ophef, dus moet er iets veranderen. De leiding van het Europese Parlement heeft secretaris-generaal Klaus Welle verzocht een documentje te schrijven waarin de nieuwe regels staan. Het AD heeft dat documentje dus in handen gekregen:

De nieuwe regeling, in het bezit van deze krant, is een flink aangescherpte versie van de ‘niet-uitputtende lijst van toegestane uitgaven’ van december 2010. Dat waren twee A-viertjes waarmee iedereen alle kanten uit kon.

De regels waren dus zo ongelooflijk slap voor onze graaiers in Brussel dat werkelijk alles mocht. Als je regels maar vaag genoeg zijn! Maar het feest is grotendeels over voor de dames en heren in het EP. Eindelijk weten ze nu ook waar ze het geld niet aan uit mogen geven:

En voor het eerst is er dus ook een niet-uitputtende lijst van niet-toegestane uitgaven. Daarop de al genoemde kostuums en andere persoonlijke uitgaven, cadeautjes voor bekenden en kunst en antiek, maar ook donaties, partijpolitieke uitgaven, aanschaf van eigendom, investeringen, aankoop of huur van een auto ‘en in het algemeen elke onnodige uitgave die niet direct verbonden is aan de uitoefening van het parlementaire mandaat’.

Het leven van een Europees afgevaardigde wordt er dus niet vrolijker op als straks de nieuwe regels voor de beruchte forfaitaire kantoorkostentoeslag – ruim 4300 netto per persoon per maand – van kracht worden. Maar tegen de tijd dat het zover is, draait de radio alweer Kerstliedjes.

Dus Annie, koop nog snel een duur schilderij, want tegen het einde van dit jaar is dat ook weer verleden tijd!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten