'Leef het leven alsof je op elk moment kunt sterven'

'Leef het leven alsof je op elk moment kunt sterven'

Normaal gesproken kijken we zelden naar politici voor advies over hoe we ons leven moet leiden. Dat is niet zo gek: politici houden zich bezig met, welnu, politieke zaken. Dit betekent dat ze helaas regelmatig mensen moeten manipuleren.

Toch zijn er politici die op persoonlijk vlak een belangrijke boodschap hebben voor jou en mij. Larry Hogan, de gouverneur van de Amerikaanse staat Maryland, is zo'n politicus.

Larry leidt namelijk aan kanker. Door de medische behandeling - waaronder chemotherapie - heeft hij zijn  haar verloren. Dat is in zijn eigen ogen echter niet de belangrijkste verandering die hij heeft ondergaan: zijn ziekte heeft hem ook geleerd wat er wel en niet toe doet... en hoe we allemaal ons leven moeten leiden.

In een artikel voor de Washington Post maakt Larry duidelijk wat dit advies is: leid je leven alsof je op elk moment kunt sterven. Alleen dan behandel je je geliefden op de manier die ze verdienen, en kies je de juiste prioriteiten. Kleine dingen waar we ons normaal gesproken druk om maken worden volkomen irrelevant als we denken dat we over één dag dood zijn. Dan telt alleen liefde - voor het gezin, voor je buren, voor de gemeenschap, voor je vrienden.

Daarnaast heeft zijn ziekte zijn ogen geopend voor het lijden van anderen: andere kankerpatiënten, maar ook mensen die een andere ziekte of probleem hebben. Zijn boodschap aan de mensheid is dan ook eenvoudig... maar oh zo belangrijk: steun dit soort mensen en laat hen weten dat je hen steunt.

Ken jij mensen met een ernstige ziekte of ben je zelf ziek? Hoe heeft die ervaring jouw leven en levensstijl veranderd?

Lees meer over:
liefde dood

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer