Leefbaar Rotterdam zet de aanval in op Aboutaleb: "Dit is de tweede uitglijder in een week tijd"

Geen categoriedec 27 2017, 11:00
De partij die tegenwoordig een bondgenootschap heeft gesloten met het Forum voor Democratie roept burgemeester Aboutaleb op het matje vanwege diens recente uitspraken over het salafisme.
Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf heeft het helemaal gehad met de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. Daarom wil ze hem in januari op het matje roepen. Hij mag dan tekst en uitleg geven over zijn recente uitspraak dat "elke moslim een beetje salafist is." Hij legde uit:

"Salafisten vind je ook onder christenen, als je het taalkundig benadert. Salaf is voorganger, en een salafist is iemand op zijn voorganger wil lijken. Bijvoorbeeld een moslim die graag op Mohammed wil lijken. In het christendom heb je ook mensen die graag op Christus willen lijken in hun doen en laten. Elke moslim is een beetje salafist."

Let wel, het salafisme is een extremistische vorm van de islam die aangehangen wordt door de gekken van Al Qaeda en ISIS, om maar iets te noemen. Als we het over salafisten hebben bedoelen we dus een bijzonder extremistisch en gevaarlijk stel 'gelovigen' die a) de hele wereld willen veroveren en b) iedereen aan hun religieuze wetten willen onderwerpen. Dat Aboutaleb dat met de mantel der liefde probeerde te bedekken is ronduit schokkend.
Het is dan ook niet meer dan logisch dat Leefbaar Rotterdam hem aan de tand wil voelen. Maar dat gaat nog lang niet ver genoeg. Zoals Geert Wilders terecht liet weten moet deze uitspraak gewoon einde oefening zijn voor Aboutaleb.
De oproep van Leefbaar wordt, verrassend genoeg, gesteund door zowel de VVD als het CDA. De enige partij de er op tegen is? De PvdA natuurlijk. Want als één partij extremistische islamisten wil knuffelen zijn het de sociaaldemocraten. PvdA-fractievoorzitter Leo Bruijn vindt dat Aboutaleb een "helder beeld schetst" en beschuldigt zijn critici er vervolgens van dat ze helemaal niet goed naar hem luisteren en meteen doorslaan. Want ja, de meest extremistische versie van de fundamentalistische islam omhelzen is wat de PvdA betreft meer dan prima.
Zullen we maar met elkaar afspreken dat zowel Aboutaleb als de PvdA de Rotterdamse politiek maar moeten verlaten? Daar kan de stad alleen maar beter van worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten