Lekker dan: krant vindt Joodse parlementariër stiekem een "Israëlische spion"

Lekker dan: krant vindt Joodse parlementariër stiekem een "Israëlische spion"

De Belgische krant De Morgen heeft een antisemitisch verhaal van de eigen hoofdredacteur geplaatst. Vroeger waren anti-Joodse complottheorieën het domein van extreem-rechtse vodjes zoals Volk en Vaderland, maar tegenwoordig kan je ze ook gewoon in de Vlaamse mainstream media lezen. Joodse parlementariërs zonder enig bewijs aanzien voor "spionnen van Israël" is heel normaal geworden.

Het zijn allang niet meer alleen de Britse Labourpartij of het Nederlandse DENK waar antisemitische denkbeelden heel normaal zijn. Inmiddels beginnen zelfs delen van de serieuze schrijvende pers vrij problematische vijandelijke denkbeelden tegenover Joden er op na te houden. Zoals bijvoorbeeld in de Belgische krant De Morgen, waar niemand minder dan de hoofdredacteur vindt dat de joodse parlementariër Michael Freilich (N-VA) zich misschien wel schuldig maakt aan spionage, omdat hij een camera bij zich had.

Freilich staat er om bekend veel parlementaire bezigheden te filmen en de video's vervolgens op social media te plaatsen. Maar Bart Eeckhout maakt ervan dat de politicus het doet om alles stiekem door te spelen naar Israël. Joods.nl vat de situatie samen:

In een op-ed dat jl zaterdag werd gepubliceerd met de kop Antisemitisme uitte de hoofdredacteur Bart Eeckhout, deze beschuldiging aan het Belgisch parlementslid Michael Freilich.

Eeckhout vroeg zich echter af “of de heer Freilich de opnamen alleen maar toevoegde aan zijn privé-verzameling films van Israël-critici, of verzamelde hij informatie voor andere geïnteresseerde partijen, zoals Israël?” “Het eerste zou amateuristisch zijn, de tweede ruikt echter naar spionage.”

Lekker fris dus, maar niet heus!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties