Schrikken! Vlaams parlement geschorst na plotselinge bommelding, debatten worden morgen hervat

Schrikken! Vlaams parlement geschorst na plotselinge bommelding, debatten worden morgen hervat

Bron: Shutterstock: Borka Kiss. De Vlaamse vlag

Het Vlaamse parlement is vanmiddag geschorst en ontruimd na een bommelding. Het gebouw is afgezet en politiehonden doorzoeken het gebouw op zoek naar springstof. De bommelding kwam volgens de Telegraaf vanmiddag om 14.30 uur binnen. Het ligt in lijn der verwachtingen dat het een nep-bommelding betreft, zoals meestal het geval is, maar men neemt natuurlijk het zekere voor het onzekere.

De partijen in het parlement waren net begonnen met de debatten over de begroting van Vlaanderen, toen zij plotseling moesten worden ontruimd. De politie brengt een bijeenkomst van Koerden in het parlement in verband met de bommelding, maar of de aanwezigheid van de Koerdische delegatie te maken had met de bommelding wordt dus nog onderzocht. Voor zover het mogelijk is zullen de debatten over de begroting morgen worden hervat.

Momenteel zijn de centrum-rechtse partijen de grootste in het Vlaams parlement, te weten de N-VA van de bekende oud-minister Theo Francken -en natuurlijk het Vlaams Belang, wat een soort van PVV is, maar dan voor de regio Vlaanderen. Zelfs het design van de huisstijl van het Vlaams Belang lijkt op die van de PVV (en Matteo Salvini's partij Lega Nord). Deze partijen onderhouden verder ook goede banden met elkaar.

Verder is het parlement van Vlaanderen een verzameling partijen zoals we dat overal zien in Europa: radicale socialisten, progressieve groenen en traditionele sociaal-democraten.

Lees meer over:
Vlaanderen bommelding

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties