Lemond heeft genoeg van doping-gezeur

Geen categoriejul 15 2013, 11:00
Tja.
Greg Lemond, de man die Lance Armstrong er al vroeg in zijn carriere van 'beschuldigde' doping te hebben gebruikt, vindt het maar wat vervelend dat veel journalisten nu vraagtekens zetten bij het sterke optreden van Chris Froome.

"Mensen kijken nu heel erg naar wattages en VO2max en dat soort dingen. Maar je kunt het huidige wielrennen niet vergelijken met dat van vroeger", aldus LeMond tegen RMC Sport.

"Ik houd er niet van als ik bepaalde vragen moet beantwoorden. Ik wil graag geloven wat ik zie. Spectaculaire prestaties zijn mogelijk zonder doping."

Oh, bij Froome wél, maar bij Armstrong niet? Doet Froomes manier van rijden - en winnen - je niet denken aan de prestaties van de man die zeven Tour edities won, maar ze uiteindelijk allemaal moest afstaan omdat hij had gedopet? Zo ja, waarom zeg je er nu niets van, Greg?
Of zou het er iets mee te maken hebben dat Froome een Brit is, en Lance een Amerikaan? Wilde je werkelijk zó graag de enige Amerikaanse tourwinnaar blijven?
Vreselijke vent, die Lemond. Er eerst jarenlang op aandringen dat Armstrong moest worden 'onderzocht', maar vervolgens schijnheilig doen als een Brit precies hetzelfde doet als The Boss - op dezelfde manier wint, net zo hard naar boven rijdt, net zo ongenaakbaar is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten