Leuk zeg. Den Haag 'vegastad' van Nederland

Geen categorieaug 05 2014, 14:00
Als het gezondheidstechnisch zou kunnen, zou ik vandaag nog carnivoor worden.
Het is dat fruit zo lekker is en je een beetje gevarieerd moet eten als je een beetje oud wil worden, maar anders had ik het wel geweten. Dan had ik drie keer per dag een stuk vlees gegeten en niets anders. Maar de mens is nu eenmaal geen carnivoor, maar een omnivoor. Zowel een vlees- als een planteneter. Dat zijn we altijd geweest. Het is het beste dieet dat er bestaat: groenten, fruit, vezels, zuivel en vlees.
Helaas zijn er mensen die de realiteit liever ontkennen en geen vlees eten. Op zich heb ik daar geen problemen mee. Het is alleen zo jammer dat vegetariërs een lekker stukje vlees niet weten te waarderen. Of nouja, ergens in hun achterhoofd vinden ze vlees erg lekker, maar ze hebben principes waar ze zich aan willen houden. Stelletje idealisten. Precies om die reden heb ik vaak ellenlange discussies met vegetariërs over hun ongezonde dieet.
Niet omdat ik de discussie met vegetariërs opzoek. Nee, het zijn altijd de vegetariërs die beginnen over hun speciale dieet als ik ergens met ze in een restaurant zit. Maar ook elders kunnen ze hun mond niet houden als ze mij zien genieten van een stukje vlees. "Wist je dat er een vegetarische slager is in jouw stad? Is heel lekker hoor." Het zijn net evangelisten, die vegetariërs.
Vegetariërs hebben één missie in hun leven en dat is ieder mens op aarde vegetariër maken. Zouden ze ook naar de kerk gaan? De linkse kerk welteverstaan. Vandaag heeft de Nederlandse vegetariërbond (oh hemel, ze organiseren zich dus écht) aangekondigd dat mijn stad, Den Haag, 'de vegastad' van Nederland is:

Nergens anders is er zoveel keus voor mensen die geen vlees willen eten. De Nederlandse vegetariërsbond heeft de titel gegeven na een inventarisatie van alle eethuisjes en winkels.

Diepe, diepe zucht. Den Haag krijgt de titel omdat de stad zoveel vegetarische tentjes heeft en zelfs een slagerij waar geen vlees wordt gekocht. Ja, een slagerij waar geen vlees wordt verkocht. Dat is dus geen slagerij. Simpel. Weet je wat. Ik roep Den Haag uit tot de steak- en bbq pork-stad van Nederland. Echt overal in Den Haag kun je heerlijk eten in restaurants die het allerlekkerste vlees van Nederland serveren. Gefeliciteerd, Den Haag. En: smakelijk!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten