Levensgevaarlijke mafklapper Kim Jong Un is weer eens met raketjes aan het spelen

Geen categorieapr 24 2016, 13:00
Terwijl zijn bevolking doodgaat van de honger, vindt de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un het belangrijk om met wapentuig te spelen zoals een baby dat doet met zijn rammelaar.
Aan de Noord-Koreaanse Eeuwige Leider Met Zon-Achtige Goddelijke Kwaliteiten - of iets dergelijks, ze geven in dat malle landje hun staatshoofden nogal vreemde titels mee - zou je soms willen vragen: tjongejongejonge, Kim Jong Un, hoe oud ben je nou?
Om te laten zien dat dat de jongen meetelt op het grotemensenpodium van internationale staatslieden heeft hij nog maar weer eens wat raketten de zee in geschoten:

Noord-Korea heeft zondag bevestigd dat het een ballistische raket heeft afgeschoten vanuit een onderzeeboot. Het land noemde de test, die door Kim Jong-un werd geleid, een ,,groot succes''. Wanneer en waar de raket precies is afgeschoten, wil Noord-Korea niet zeggen.

,,De test heeft de betrouwbaarheid van het Koreaanse onderwatersysteem bevestigd en versterkt'', meldde staatspersbureau KCNA zondag.

Ik zou zeggen, beste Kim, koop een taart en ga het vieren. Hoera, Noord-Korea heeft een onderzeeër die daadwerkelijk in staat iets een raket af te vuren. Hoera, wat een technologische doorbraak maar niet heus.
Bijna de hele wereld haalt de schouders op voor deze schijnvertoning van Pyonyang, maar één land laat wel van zich horen: Frankrijk. Parijs laat het volgende weten:

,,We vragen de internationale gemeenschap om een sterke en verenigde reactie zodat Noord-Korea stopt met provoceren'',

En hoe graag ik dat kleuterachtige gespeel met wapens ook zou willen negeren, denk ik dat Frankrijk toch een punt heeft. Hoe eerder we iets kunnen doen voor de verhongerende bevolking van Noord-Korea, en hoe sneller we van Noord-Korea een fatsoenlijke en democratische staat kunnen maken, hoe beter. Laten we dit alles ondernemen vóórdat de ontoerekeningsvatbare Kim Jong Un iets heeft gedaan waar zijn land later spijt van krijgt. Blokkades, sancties en een ultimatum om volledige verkiezingen uit te schrijven.
Dat lijkt me een mooi begin, nietwaar?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten