Lid studentendispuut geeft toe: de ontgroening is één grote marteling door machtswellustelingen

Lid studentendispuut geeft toe: de ontgroening is één grote marteling door machtswellustelingen

Waarom nemen bedrijven dit soort types eigenlijk nog aan?

Dat het er vreselijk aan toe gaat bij studentenverenigingen wisten we natuurlijk al, maar nu is een lid van een dispuut zo vriendelijk geweest om openheid van zaken te geven voor de website Folia.nl. In haar verhaal legt de studente uit hoe haar ontgroening was... en hoe zij zich gedroeg toen zij in staat was om een nieuwe lichting te ontgroenen. De enige logische conclusie: tijdens de ontgroening gedragen oudere leden zich als psychopaten pur sang. Ze vernederen nieuwe leden bewust en doen dat niet om "een band te creëren," zoals ze altijd roepen, maar omdat ze erop kicken.

Het jaar daarna waren de rollen omgedraaid. Ik mocht de nieuwe meisjes ontgroenen. Ik voelde een adrenalinekick tijdens het ontgroenen. Jij weet wat je moet zeggen om hen extra te laten zweten. Jij bepaalt wanneer ze naar de wc mogen, of iets gaan drinken of mogen uitrusten. Je krijgt respect en voelt je belangrijk. Je hebt macht en totale controle over anderen. Wanneer kan je dat nu meemaken? Ik ben geschrokken van die gevoelens.

Het blijft me verbazen dat er nog altijd werknemers zijn die bestuursleden van dit soort maffiose organisaties aannemen. De bestuursleden zijn verantwoordelijk voor alles wat er in hun vereniging gebeurt. Als daar een cultuur is waarbij de ontgroening eerst en vooral uit martelingen en vernederingen bestaat zegt dat alles over die bestuursleden. Zulke types wil je gewoon niet voor je hebben werken. Nee, ook niet als ze tranen met tuiten huilen dat het allemaal één keertje was en dat ze zich alleen maar zo lieten gaan omdat ze "macht" hadden.

Oh ja. En wat denk je dat je hebt als je een toppositie bekleedt in een bedrijf of in de politiek? Juist. Macht. Heel veel zelfs. Als je je als student zo misdraagt zul je als manager of politicus niet anders doen. Nou ja, wellicht dat je het beter verhult, maar eens een lul, altijd een lul.

Daarom dus: weg met dit soort types. Ga je machtshonger maar op je eigen gezin botvieren, niet op werknemers van bedrijven en al helemaal niet op studenten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties