Liefde of haat?

Geen categoriemrt 02 2018, 13:30
Zoveel mensen, zoveel wensen en zoveel smaken. De smaken verschillen niet alleen tussen verschillende landen en verschillende continenten, maar ook de buurvrouw op de hoek heeft al een heel verschillende mening over zaken dan jij wellicht hebt. Een mening geeft aan hoe je over iets denkt en het heeft betrekking op een onderwerp. Een mening staat gelijk aan een waardebepaling of een beoordeling en wordt geuit in een uitspraak.
Hoe wordt een mening gevormd?
Een mening is niet zo zeer gevormd door hoe je persoonlijkheid is. Een mening wordt meer gevormd door de sociale omgeving waarin je leeft en waarin je bent opgegroeid, in combinatie met ervaring en kennis. Een mening wordt verder gevormd door je individuele standpunten die op hun beurt weer worden beïnvloed door de geldende normen binnen de samenleving. Een mening is dus niet net zoals een feit, meetbaar. Wanneer twee mensen een andere mening hebben, is er sprake van een meningsverschil.
Meningen over heel de wereld
Een mening wordt dus onder andere gevormd door geldende regels binnen een samenleving. Dit verklaart dan ook heel goed waarom meningen wereldwijd gezien enorm uiteen kunnen lopen, cultuur is namelijk mede bepalend voor een mening. Een mening kan een liefde of een haat jegens iets weergeven. Het is erg leuk om de liefde en haat jegens dingen te categoriseren en per werelddeel in kaart te brengen zie: http://slots.info/love-hate-map.
Meningen in kaart gebracht
De haat en liefde kaart laat je bijvoorbeeld zien dat er in Australië weinig fans van de maandag zijn. In de VS zijn er weer weinig mensen met een passie voor de liefde en het huwelijk en zijn er weinig mensen die van hun baan houden. Opvallend is dat er niets gemeten is over de antipathie tegen mensen, terwijl je in Europa en Noord-Afrika hier juist weer een flinke afkeer tegen ziet. In Zuid-Afrika zijn er weer veel mensen die niet blij zijn met hun baan. Slots.info heeft met zorg de informatie voor de infographic verzameld om het beeld zo duidelijk en nauwkeurig mogelijk te maken.
In China vinden de vrouwen het een minpunt dat ze vrouw zijn. In het noorden van Azië houdt men erg veel van hun baan, dat is het eerste wat opvalt als het vergeleken wordt met andere landen. Australië en de VS houden veel van eten zoals dumplings en sushi, terwijl het oosten van Zuid-Amerika, evenals het zuidelijke deel van het Afrikaanse continent vol overgave voor hun partner gaat. Het westen van Afrika laat zien dat er met veel plezier gebruik van social media wordt gemaakt. In Europa is vooral een opvallende mix van de meest uiteenlopende dingen te zien waar mensen van houden. Denk hierbij aan lezen, sporten, auto's, films en hun hond. In Italië is een opvallende voorkeur voor het social media platform Tumblr.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten