Links: Criminelen kunnen er niets aan doen dat ze crimineel zijn

Links: Criminelen kunnen er niets aan doen dat ze crimineel zijn

Het is werkelijk niet te geloven: al de oude linkse talking points maken een comeback.

Blijkbaar kan progressief Nederland het maar niet verkroppen dat mensen gewoon verantwoordelijk zijn voor hun eigen daden. Daarom komen ze keer op keer met flauwekulverhalen over hoe zielig criminelen wel niet zijn, en dat het allemaal niet aan hen legt; nee, ze kunnen er niets aandoen dat ze af en toe de wet met voeten treden.

Ze kunnen niet anders, ziet u wel:

Veertig procent van de top 600 van gewelddadige criminele jongeren, die Amsterdam van straat wil halen, blijkt zwakbegaafd. Vanwege complexe problemen kunnen zij nooit normaal functioneren, ook niet als ze dat zouden willen.

Dat is volgens het Parool het beeld na het eerste halfjaar van het project, waarvoor de gemeente, politie, justitie, GGD en dertig andere instanties twee jaar hebben uitgetrokken. De 600 plegers van ernstige delicten, zoals moord, doodslag, zware mishandeling, overvallen of straatroven, zijn samen in vijf jaar tijd 15.000 keer gepakt.

"Deskundigen vertellen ons dat we deze jongens niet gaan leren ooit normaal te werken", aldus Eberhard van der Laan, de - hoe kan het ook anders - PvdA-burgemeester van Amsterdam.

Gelukkig pleit Van der Laan er vervolgens niet voor ze op vrije voeten te stellen: "Als je iets wilt betekenen voor de mensen die zij te grazen blijven nemen én ook voor henzelf, zul je ze in een gesloten instelling moeten plaatsen."

Met alle respect, maar wat is dit toch weer een enorme onzin. Niet de snuggerste zijn betekent niet meteen dat je het verschil tussen goed en kwaad niet kan begrijpen. De meerderheid van de criminelen weet prima dat het verkeerd is om iemand te bestelen, vermoorden, of verkrachten; en toch doen ze het. Waarom? Omdat ze op die manier snel wat geld denken te kunnen verdienen - daarom. Niet omdat ze 'te onnozel zijn' om te werken.

Als dat wel zo was zou elk dombo een crimineel moeten zijn. Zoals we weten is dat allerminst het geval: hoe hebben de kamerleden van de PvdA anders hun baan gekregen?

Kortom, links is weer eens heerlijk bezig om criminelen in de slachtofferrol te zetten; ook al is dat volkomen onzinnig.

Zullen ze het daar dan nooit leren?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties