Links kan het maar niet verkroppen dat Wilders een slimme politicus is

Geen categoriefeb 29 2012, 17:44
Geert Wilders maakt links al jaren gek. Ook nu weer; niet omdat hij een gek voorstel doet met betrekking tot immigratie en integratie, maar omdat hij zowaar een slim politicus blijkt te zijn.
Schrijvende voor Trouw legt Lex Oomkes uit wat het probleem is:

Er kan in een paar jaar veel veranderen. Het is nog maar drie jaar geleden dat Geert Wilders zijn fractie sommeerde de plenaire vergaderzaal van de Kamer te verlaten. Met deze demonstratie diende duidelijk te zijn dat de PVV geen bemoeienis wenste te hebben met achterkamertjespolitiek. De bezuinigingsronde van het kabinet-Balkenende/Bos was een vorm van handjeklap voor de politieke elite, waar de stem des volks uiteraard ver boven stond.

Nu, drie jaar en een kabinet verder, sluit Wilders zich drie weken op in het achterkamertje der achterkamertjes, het Catshuis. Doel is om met Verhagen en Rutte een bezuinigingsakkoord te sluiten, waar de oppositie geen speld meer tussen kan krijgen.

Ach arme jongen toch! Gedraagt Wilders zich zowaar een keertje als een normale politicus? U weet wel, zo'n man die doet wat nodig is om er het maximale voor zichzelf en zijn achterban uit te halen, wetende dat hij, als hij de poot keer op keer stijf houdt, uiteindelijk met lege handen komt te staan?
Hoe durft 'ie! Begrijpt hij dan niet dat de normale regels niet voor hem gelden? Ik bedoel, de laatste keer dat Trouw de PvdA aanpakte omdat deze partij achter gesloten deuren onderhandelde met, zeg, de VVD is alweer... tja, ik denk dat ze dat zelfs nog nooit hebben gedaan. Links mag immers alles doen, rechts niets. Dat is dé stelregel van de mainstream media.
Het ergste is nog wel dat Oomkes impliceert dat Wilders zijn kiezers in de steek laat als hij compromissen sluit met het CDA en de VVD. Als dat zo is, geldt datzelfde dan niet voor iedere andere leider? In de politiek draait het nou juist om het sluiten van compromissen. Handjeklap is aan de orde van de dag. "Jij geeft mij dit, dan geef ik jou dat". Zo gaat dat - niet alleen in Den Haag, maar ook in bijvoorbeeld gemeenteraden (en zelfs bij sportclubs en kerken).
Wat mij het meest verbaast is dan ook niet dat Wilders af en toe wat water bij de wijn doet, maar dat links net doet alsof dat raar is. Het zegt ons meer over hun hypocrisie dan over die van Wilders, Rutte en Verhagen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten