Links wint. Conservatief Nederland: kom uit de kast!

Geen categorieokt 14 2011, 12:45
De traditionele politieke links-rechts dichotomie (liberalisme versus conservatisme, socialisme versus kapitalisme, collectivisme versus individualisme, totalitarisme versus democratie) wordt steeds meer overbodig. Links domineert het publieke discours.
Sinds jaar en dag is de linkse multiculturele agenda de dominante manier van denken in de reguliere media. Hoewel veel Nederlanders het cultuurrelativisme verwerpen, heeft links de luidste megafoon en krijgt de meeste aandacht. Niet alleen in Nederland. Ze is maatgevend in alle westerse naties en vormt het uitgangspunt voor politiek (‘correct’) beleid. De scheidslijn tussen links en rechts wordt uitgegomd.
Een belangrijke reden hiervoor is dat de technieken van links effectiever zijn dan die van hun opponenten. Daarbij noem ik een aantal methoden van de links, waarbij ik de termen sociaal, liberaal, collectivistisch, etc. als synoniemen gebruik voor links.
Jongeren
Het effect van de bevlogenheid en het enthousiasme dat jongeren aan de dag leggen kan niet worden overschat. Om Churchill te citeren: "If you're not liberal when you're young, you don't have a heart. But if you're not conservative when you're old, you don't have a brain."
Het zijn vooral jongeren die de tijd en naïviteit hebben om de straat op te gaan en onhaalbare idealen na te streven.
De meeste conservatieven zijn van middelbare leeftijd en ouder. Dat komt omdat ze, in tegenstelling tot kinderen en politici, gedwongen zijn om te gaan met de werkelijkheid. Daar zit de hang om te werken, te ondernemen en in vrijheid de vruchten van je inspanningen te plukken, zonder beknot en bestolen te worden door een almaar uitdijende overheid.
Zij willen hun handen liever niet vuil maken met politieke spelletjes. Dat maakt conservatieven kwetsbaar voor het verlies van hun waarden. Politiek gezien wordt voor conservatieven slechts deelbelangen behartigd door of de laissez faire liberalen van de VVD, de dogmatische Christenen van de SGP, of de onvolwassen PVV.
Conservatieven zijn pragmatisch en moeten het doen met waarden als eigen verantwoordelijkheid, privé eigendom, persoonlijke vrijheid en discipline. Niet bepaald hip.
Links is progressief, gelooft in de maakbaarheid van de samenleving, heeft ideologieën, “alle Menschen werden Brüder" en meer van dat geblaat. Het soort propaganda kortom, waarbij het conservatisme oud en koud afsteekt.
Assertief
Links valt veel meer aan en grijpt zo het initiatief. Rechts wordt in de verdediging gedrukt met populaire beschuldigingen van racisme, seksisme, kapitalisme of een ander-isme. Daarbij is de belangrijkste linkse techniek zich te manoeuvreren in een underdog positie, orerend vanuit de zichzelf toegedichte morele superioriteit. Hoewel het zure linkse gezeik soms anders doet vermoeden is zij al sinds de ontzuiling aan de winnende hand.
Links is uitsluitend geïnteresseerd in resultaten en bedient zich van elke oneigenlijke methode om hun doelen te realiseren. Nu is de taal van de PVV niet wollig en nogal eens banaal, maar zij kopieert slechts de debattechnieken van links om gehoord te worden en behaald in die zin succes.
Emotie
Conservatieven hebben de neiging om logisch te redeneren bij het verdedigen van hun standpunten. Links veegt z’n reet af met logica en realiteit. Het publiek wordt opgezweept en de juiste richting opgeduwd, dat is genoeg. Dit is wederom een weerspiegeling van hun “doel heiligt alle middelen" filosofie. Integriteit is voor losers. De winnaar schrijft immers de geschiedenis boeken.
Agressie
Ondanks de vage pacifistische teksten van links, is hun gespierde arm goed georganiseerd en gewelddadig.
Veel links-radicale organisaties zoals eco-terroristen, krakers en anti-globalisten hebben handleidingen met specifieke adviezen over hoe geweld te plegen en te voorkomen dat zij opgepakt en berecht wordt. Er zijn slechts een paar radicale groeperingen die men rechts kan noemen zoals de Christelijke anti-abortus beweging in Amerika, die naar soortgelijk geweld grijpen. Links zal direct Breivik gillen, maar dit individu opereerde alleen. Hoezeer de cultuurrelativisten ook het tegendeel beweren, zij zijn mede verantwoordelijk wegens de minachting voor de individuele burger en het negeren van diens belang.
Het zou me echter niet verbazen als te zijner tijd blijkt dat links-radicalen op enigerlei wijze contact hebben met moslim-fundamentalisten; ter lering en ? Het zou in dit verband verstandig zijn als de AIVD een lijstje bijhoudt van de ‘linkschen’ die zich bekeerd hebben tot de islam of daar intensief contact mee hebben.
Als steuntje in de rug kunnen zij vertrouwen op begripvolle bejegening vanuit de media voor hun gewelddadige maar ‘moreel verdedigbare’ acties.
Collectivisme
Collectivisten hebben in het algemeen een sterk groepsgevoel. Links heeft het over haar ‘kameraden’, feministen praten over andere vrouwen als hun ‘zusters’ en moslims over hun ‘broeders’ zelfs als ze aan de andere kant van de wereld wonen. One big family, als het ware geboren met een groepsidentiteit. Laf en krachteloos als individu, hysterisch en gevaarlijk in groepsverband. Zoiets bestaat niet aan de rechterkant. De conservatieven hebben slechts de logica en de rede. Een passieve en individualistische houding is fataal in de strijd tegen het linkse collectief met hun huichelachtige retoriek.
Onderwijs
Net als in de journalistiek staan scholen en universiteiten bekend om hun socialistische inslag. Houd een peiling onder studenten en slechts weinigen zullen zich rechts-conservatief noemen. Vanaf de geboorte tot het einde van de studie, dag in, dag uit, krijgen kinderen de linkse agenda te horen. Om met de Jezuïeten te spreken: "geef mij het ??kind totdat hij zeven is en ik toon u de man." Het onderwijs van nu heeft uw kind drie keer zo lang en in veel gevallen blijft hun onderliggende boodschap hangen.
De linkse tendens zit in het gehele onderwijssysteem en met name op ‘softe’ onderzoeksgebieden als psychologie, sociologie, antropologie en strafrecht, wat gedoceerd wordt vanuit een links perspectief. De nieuwe ‘nobele wilde’ is een moslim en moet beschermd worden tegen enge rechtse mannen.
Er is geen vergelijkbare beweging aan de rechterkant in de academische wereld ter bevordering van traditionele waarden. Dit is een belangrijke tekortkoming van de conservatieve politiek.
De PVV en SGP benoemen in zekere mate de belangrijkste bedreigingen, het totalitarisme van de Europese Unie en die van de islam, maar laten op andere terreinen steken vallen. Bovendien zijn ze niet geworteld in ambtelijke en maatschappelijke instituties die de beeldvorming en het beleid bepalen.
Het liberalisme van de VVD is die van vrijheid op de vierkante meter. Er is geen ware conservatieve beweging of partij die de belangen van de zelfdenkende burger verdedigd.
De (nieuwe generatie) conservatieven moet bereidt zijn de handen vuil te maken, in politiek en samenleving. Er dient intensieve samenwerking gezocht te worden met gelijkgestemden in Noord en Oost Europa, Amerika en Australië.
Conservatief Nederland bestaat maar is veel te weinig zichtbaar. Een ware (seculiere) conservatieve partij moet makkelijk 15 zetels kunnen halen. Met hard werken, logica en rede alleen redt zij het niet, waardoor links keer op keer wint. Door het zonder scrupules opleggen van hun collectieve gedachtegoed door middel van emotie en agressie, domineert de linkerzijde het publieke domein.
De conservatieven van nu moeten in het offensief, samenwerken en zich de linkse technieken van emotie en assertiviteit eigen maken. Met het gezonde verstand wat rechts bezit kan dat het begin zijn van serieuze tegenstand.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten