Linkse Baudet-haters: "Hij is helemaal niet knap, maar heeft de look van een glibberige autoverkoper"

Linkse Baudet-haters: "Hij is helemaal niet knap, maar heeft de look van een glibberige autoverkoper"

Als dat het laatste argument is dat je hebt om Forum voor Democratie te bestrijden zit je als linksmens wel héél diep in de problemen zeg.

Ah, het 'intellectuele' politieke debat van links in woord en beeld:

Dat bericht werd geretweet door Chris Aalberts, de 'Den Haag-correspondent' van The Post Online. Normaal gesproken interesseert het me geen biet wat Aalberts zegt en retweet -- de man staat bekend als een rechts-hater pur sang, met name VNL en Forum voor Democratie moeten het stelselmatig ontgelden bij hem -- maar in dit geval vind ik het wel interessant omdat dit een teken is dat links werkelijk geen argumenten meer over heeft om Baudet en zijn partij te bestrijden.

Ze kunnen blijkbaar niets inbrengen tegen zijn roep om bindende referenda. Zijn kritiek op de euro? Ook daar kunnen ze eigenlijk niet tegen in gaan omdat hij gewoon gelijk heeft. En links weet het. Ook stelt hij de hypocrisie en huichelachtigheid van de kartelpartijen regelmatig aan de kaak; door de wijze waarop hij dat doet moeten zelfs linkse activisten toegeven dat hij een punt heeft.

Van gekkigheid weten ze daardoor niet meer wat ze moeten doen, wat er uiteindelijk in resulteert dat ze het over zijn uiterlijk gaan hebben. Nou zie ik niet wat er mis is met zijn uiterlijk -- volgens mij ziet hij er gewoon goed uit -- maar zelfs als dat niet zo was zou het natuurlijk een ongelooflijk zwak argument zijn. "Hij ziet eruit als een tweedehands autoverkoper!" Oh nee. Dat is wel heel erg inderdaad! En wat heeft dat precies te maken met zijn politieke denkbeelden? Hoe zou dat zijn ongelijk bewijzen?

Dat doet het natuurlijk helemaal niet. Het is slechts een persoonlijke aanval. Met politiek heeft het verder niets te maken. Winston Churchill was geen knappe man, maar hij was wél een geweldige leider die Groot-Brittannië de Tweede Wereldoorlog door loodste. Zijn uiterlijk had daar niets mee van doen. Ronald Reagan was wél een knappe vent, maar als hij er een zootje van had gemaakt als president had hij daar niets aan gehad. Sterker nog, dan waren we hem nu al lang weer vergeten.

Kees van der Staaij is ook niet moeders mooiste, maar hij is wel één van de meest betrouwbare Kamerleden van de afgelopen dertig jaar. Marianne Thieme ziet er prima uit, maar is knetterlinks en ronduit geschift als het over het eten van vlees gaat. Het ene staat los van het andere.

En dan nog iets. Ik dacht dat juist linkse mensen ons altijd vertelden dat we niet naar het uiterlijk (of de afkomst) van mensen moeten kijken? Zijn zij het niet die beweren dat zoiets vre-se-lijk oppervlakkig is? Maar als er dan een partijleider in opkomst is wiens denkbeelden ze niet delen gooien ze dat opeens in de prullenbak en is zijn uiterlijk het enige waar ze het nog over hebben.

Kortom, ten eerste slaat de belediging nergens op, maar belangrijker is dat het ook nog eens niets te maken heeft met zijn politieke denkbeelden. Baudet is een conservatieve vernieuwer (ja, het kan!). De vraag is of kiezers zich daar in kunnen vinden, niet of ze hem een tweedehands autoverkoper vinden of juist een "leuke vlotte vent."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties