Linkse coalitie Zweden gaat Palestina erkennen

Linkse coalitie Zweden gaat Palestina erkennen

Gezellig.

De nieuwe linkse premier van Zweden, Stefan Löfven, heeft meteen op zijn eerste dag als premier aangekondigd dat hij Palestina als staat gaat erkennen. Daarmee loopt Zweden voorop, of beter gezegd: voor op de feiten.

Volgens Löfven kan het conflict tussen Israël en Palestina alleen worden opgelost met twee staten, een Joodse en en Arabische, die elkaar erkennen en die in vrede met elkaar willen leven. Daarom erkent Zweden Palestina als staat, aldus Löfven.

Het is natuurlijk hartstikke lief van Löfven dat hij zijn Palestijnse vrienden te hulp schiet, maar hier heeft natuurlijk niemand wat aan. Laat de Palestijnse president Mahmoud Abbas eerst maar eens afstand nemen van Hamas in plaats van dat hij intensief met die terreurorganisatie samenwerkt in een 'eenheidsregering'. Dan zien we daarna wel weer verder.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties