Politica Lisa Westerveld (GroenLinks) kan geen dag zonder discussie: "vanwege joúw ontspanning lijdt een vis"

Geen categorieaug 03 2019, 16:10
Festivalganger en Kamerlid Lisa Westerveld (GroenLinks) is op reces in Nijmegen en sprak daar met Jan Hoedeman van De Gelderlander. Ze ging daar in gesprek over haar leven als politicus terwijl Hoedeman rustig een hengeltje uitwierp. Een rustige sessie zonder commentaar werd het echter niet: Westerveld politiseerde het visgedrag van Hoedeman en begon te idealiseren.

"Ik vis nooit, want ik ben vegetariër. In mijn jeugd op de basisschool ben ging ik heel regelmatig met een vriendje in een beekje vissen. Het is maar goed dat we nooit wat hebben gevangen, want ik zou niet weten hoe we daarop hadden moeten reageren.’"

Lisa Westerveld is volgens eigen zeggen een politicus die 'dingen wil betekenen voor de samenleving en echt verandering wil'. Daarom zit ze 'bij GroenLinks' want dat is de partij 'van de verandering'. Veel jongeren kennen de partij echter van de linkse praatjes zonder nuttige impact voor hun persoonlijke ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan hoe de partij van Westerveld de toegankelijkheid van het hoger onderwijs heeft ondermijnd door het leenstelsel te steunen in de Tweede Kamer.
Als je dan op z'n minst nog een hengel zou kunnen uitwerpen zonder commentaar dan is dat mooi meegenomen, maar dat was blijkbaar ook niet mogelijk. Vissen is 'gemeen' en het aller aller aller ergste is natuurlijk dat je het ook nog 'voor jouw plezier doet'! Laten we hopen dat Westerveld op strompelende wijze een grap te maken.
Westerveld zou bijvoorbeeld ook naar een festival kunnen gaan en mensen erop aanspreken dat het geluid te hard staat voor mens en dier. En dat er overlast wordt veroorzaakt 'door jouw plezier'. Maar dat is natuurlijk iets héél anders. Het is daarom maar goed dat het interview plaatsvond tijdens het vissen met Hoedeman.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten