Lockdown China afgelopen: 'Aantal besmettingen neemt in rap tempo weer toe!'

Lockdown China afgelopen: 'Aantal besmettingen neemt in rap tempo weer toe!'

Adao / Shutterstock

Sinds in China de 'lockdown' grotendeels is opgeheven heeft het coronavirus weer vrij spel in het land. Het aantal besmette mensen is ook toegenomen, bijna in factor drie.

Vrijdag werd nog gemeld dat er opnieuw een (kleinschalige) uitbraak van het coronavirus plaatsvond in het land. Zaterdag konden we daar al een schepje bovenop doen. Sindsdien zijn er inmiddels al 30 nieuwe gevallen bekend die te maken hebben met corona.

Tot nu toe zijn er bijna 82.000 gevallen van coronapatiënten bekend in China. Het aantal doden vanwege het virus ligt 'slechts' op 3329. Dat zijn er natuurlijk 3329 teveel, maar is relatief weinig wanneer je je bedenkt dat China meer dan een miljard aan inwoners telt.

China durft nu zelfs hardop uit te spreken dat ze vrezen voor een nieuwe golf aan coronapatiënten. Volgens de autoriteiten kwamen er in het afgelopen etmaal 47 geïdentificeerde patiënten bij. Een dag eerder waren dat er zelfs 64.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties