Lodewijk Asscher in het Torentje? Alsjeblieft zeg

Geen categoriejan 11 2014, 10:15
Lodewijk Asscher is de Nederlandse Hillary Clinton. Iedereen, inclusief de media, hemelt hem op, maar niemand kan zeggen wat zijn kwaliteiten zijn.
We hebben het gehad met Mark Rutte als minister-president. Volgens Maurice de Hond willen we na de volgende landelijke verkiezingen liever dat Lodewijk Asscher van de PvdA het Torentje bezet dan VVD'er Rutte. Niet dat we met z'n allen zo PvdA-gezind zijn, trouwens.
Maar stel nou dat de PvdA opnieuw de media meekrijgen tijdens de campagne - wat er dik in zit - dan is iedereen van links tot rechts tevreden als Asscher premier wordt. Rutte kan maar beter stoppen met het premierschap, vinden we.
41 procent van de Nederlanders wil Asscher als premier, en slechts 30 procent wil Rutte. Zelfs PVV'ers hebben liever Asscher dan Rutte. Maar waarom eigenlijk? Wat doet Asscher beter dan Rutte? Wat maakt Asscher op het moment nou zo'n geweldige vicepremier? De PvdA-kroonprins uit Amsterdam heeft nog helemaal niets bereikt.
De minister van Sociale Zaken krijgt het zelfs niet voor elkaar om de export van kinderbijslag naar landen als Marokko en Turkije te beperken. Ja, een debatje over de komst van Oost-Europeanen naar Nederland kan hij aanzwengelen (maar meer ook niet), en hij is niet bang voor de camera. En ja, hij is minder dogmatisch en naïef links dan Diederik Samsom - of althans, hij weet het goed te verbergen.
Maar dat kan toch niet genoeg zijn om hem te bombarderen tot de nieuwe baas van Nederland? We gaan in Nederland toch niet Amerika achterna, waar de media nu al Hillary Clinton zitten op te hemelen, terwijl zij in feite een van de slechtste ministers van Buitenlandse Zaken ooit was? Dat was een retorische vraag, want ja, natuurlijk zijn onze vrienden van de media Asscher-gezind, no matter what, net zoals ze ook PvdA-gezind waren tijdens de campagnes van Job Cohen en later Diederik Samsom.
De kiezer wil het kabinet van VVD en PvdA in geen geval terug, dus we kunnen alleen maar hopen dat de kiezer niet trapt in de propaganda voor Asscher die de komende jaren over ons wordt uitgestrooid via tv, radio, kranten, en ja, ook linkse blogs.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten