LOL! Aanhangers Britse monarchie woedend dat republikeinen een anti-monarchie dag organiseren op dag bruiloft Harry en Meghan

Geen categoriemei 20 2018, 19:00
Ach gossie.

PATRIOTIC Royal Family supporters erupted with fury after anti-royalist group Republic gathered in London to plan a “monarchy-free future” – on the day of Meghan Markle and Prince Harry’s Royal Wedding.

Natuurlijk heeft dit helemaal niets te maken met patriottisme. Je kunt prima een republikein zijn in Groot-Brittannië (en Nederland, trouwens) en tegelijkertijd patriottisch tot op het bot zijn. Een patriot is trots op zijn land. Dat is wat anders dan trots zijn op 'de heersende familie' en hen ten koste van alles steunen.
Twee parlementariërs waren gast-sprekers bij het evenement: een dame van Labour en één van de SNP (de nationalistische partij uit Schotland). De eerste liet weten dat ze het volkslied graag wil veranderen (dat is nu God Save The Queen), en de tweede voegde daar aan toe dat zijn hart er bepaald niet bij betrokken was toen hij de eed aflegde om parlementariër te worden. Want ja, als parlementariër moet je de monarchie officieel steunen.
Belachelijk natuurlijk. Als lid van het parlement vertegenwoordig je het volk, niet de koningin. Maar ja, leg dat maar eens uit aan aanbidders van de monarchie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten