LOL! Anti-moderne dominee haalt uit naar smartphones: "Het is snoepgoed in plaats van gezond voedsel!"

Geen categorieapr 29 2019, 11:00
Terwijl hij rustig in zijn groentetuintje rondharkt.
Stel: je wil als EO graag duidelijk maken aan kijkers dat het christendom écht meegaat met de tijd en antwoorden heeft op moderne vragen. De religie is van alle tijden. Dat is je boodschap, en en die wil je altijd uitdragen. Christenen zijn niet ouderwets, het is geen religie van de Middeleeuwen; nee, het is een religie die altijd relevant is.
Wat moe je dan vooral niet doen? Nou, dit bijvoorbeeld:
https://twitter.com/NieuwLicht/status/1122742559187587072
Het is prima om kritiek te leveren op het overdreven fanatieke gebruik van smartphones, maar door dit op deze manier te doen zetten de EO én de dominee in kwestie het christendom weg als een ouderwetse religie die haar beste tijd al héél lang gehad heeft.
Nou heb ik er lak aan, maar het dient hún belangen niet om dit zo te doen.
Verdorie zeg. Doe nou eens slim. In plaats te mekkeren over smartphones -- en je te gedragen alsof je de overgrootvader bent van Gen Z -- kun je ook duidelijk maken aan de kijkers dat er heel veel christelijke apps zijn voor op je smartphone, die op een positieve manier gebruikt kunnen worden door christenen. Die apps hebben allemaal mogelijkheden voor christenen: er worden cursussen in aangeboden, de 'klant' kan elke dag een 'vers' toegestuurd krijgen mét een overpeinzing, er staan video's op waarin verzen worden uitgelegd... en ga zo maar door.
Als de EO en de dominee zich daarop focussen gebruiken ze smartphones op een positieve manier en kunnen ze misschien -- heel misschien -- nog wat jongeren bereiken die best geïnteresseerd zijn in religie, maar denken dat het christendom verworden is tot een ouderwetse, niet-relevante levensstijl van, voor en door bejaarden.
Het is maar een idee hoor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten