LOL! Daley Blind ziet Feyenoord winnen van Manchester City

Geen categoriesep 13 2017, 13:00
Hilarisch.
Na de prima zege van Manchester United op FC Basel gisteravond (3-0 voor de Engelse ploeg) was Daley Blind blijkbaar in een euforische stemming waarbij hij zijn verstand tijdelijk verloor. Een andere verklaring heb ik niet voor dit soort gekkigheid:
"Je moet gewoon genieten," aldus de voormalige Ajacied. "Dan komt het vanzelf bovendrijven. Als je maar durf en lef toont als team. Verder zullen ze het echt samen moeten doen. Plezier maken is een van de voornaamste dingen. Als je op dit op podium zulke wedstrijden mag spelen, moet je dat doen. Maar je moet wel beseffen dat als je het samen als collectief doet, dat je tot grootse dingen in staat bent."
Nou klinkt dat natuurlijk hartstikke leuk, maar het is in dit specifieke geval ook meteen de grootst mogelijke onzin. Manchester City wordt getraind door Pep Guardiola. In het verleden bestond dat team misschien uit ego's die nog niet helemaal goed konden samenwerken, maar dat is nu echt niet meer zo. Pep heeft er een goed geoliede machine van gemaakt die alsmaar beter wordt.
Daarbij wordt Guardiola geholpen door de rijke eigenaren van City die letterlijk honderden miljoenen uitgeven aan transfers. Ook deze zomer heeft hij weer een paar echte toppers binnengehaald. Zijn voornaamste doel was om de verdediging sterker te maken waardoor het middenveld en de voorhoede meer gelegenheid krijgen om creatief te zijn. Nou, dat is gelukt. Afgelopen zaterdag won de ploeg met 5-0 van Liverpool, toch ook een Engels topteam.
Het is hartstikke leuk en aardig van Blind dat hij Feyenoord wat moed wil inpraten, maar het heeft natuurlijk geen nut om dit soort flauwekulverhalen op te hangen. Feyenoord mag hopen op een wonder, ja. Maar uitgaan 'van eigen kracht' is je reinste flauwekul tegen een team als Manchester City. Dat Feyenoord écht niet redden, niet eens bijna.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten