Lol! Disney doet naam '20th Century Fox' in de ban. Want naam 'Fox' is ook een rechts mediabedrijf

Lol! Disney doet naam '20th Century Fox' in de ban. Want naam 'Fox' is ook een rechts mediabedrijf

20th Century Fox, binnenkort qua naam kaltgestellt. Bron: Shutterstock: door Marko Aliaksandr

Disney, een van de grootste mediaconglomeraten in de wereld, die zo ongeveer alle film-franchises in handen heeft, wil de naam '20th Century Fox' veranderen. De legendarische naam van weleer roept namelijk fout, rechtse associaties op. Want er is namelijk een rechts nieuwsbedrijf met de naam 'Fox'. En dat is volgens Disney dus echt een no go. Een beetje een snowflake-mentaliteit dit van Disney. En nog belangrijker: waren er serieus mensen die dit aanstootgevend vonden?

Bij Disney HQ vervelen zij zich hoogstwaarschijnlijk te pletter. Ze hebben zo ongeveer de gehele filmindustrie in bezit, en dachten natuurlijk: hoe kunnen we onze invloed nog groter maken? Nou, ze menen door de naam 'Fox' in de ban te doen, op nog meer sympathie en inkomsten te rekenen.

Vorig jaar kocht Disney 20th Century Fox voor zo'n 60 miljard euro, en al snel wilde men de naam veranderen. Er gaan geruchten rond dat dit te maken heeft met de naam van het nieuwsbedrijf Fox. Disney wil zich namelijk niet associëren met alles wat rechts is.

De deugmilities van Disney kunnen nu wel trots zijn, als ware antifascisten hebben ze het rechtse gevaar een halt toe geroepen.

Toch toont dit nogmaals aan dat de verzuiling en de polarisatie in Amerika alsmaar nieuwe dieptepunten bereikt. En in Nederland proberen we dit vaak genoeg te evenaren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties