Lol! L'Oréal stopt met term 'whitening' want 'racistisch'

Lol! L'Oréal stopt met term 'whitening' want 'racistisch'

Make-up Bron: Shutterstock: Door Myroslava Malovana

Het Franse bedrijf L'Oréal maakt zojuist bekend dat ze stoppen met de term 'whitening'. Want dit zou een racistische gedachte kunnen zijn. Alsof bedrijven oprecht denken dat racisme verdwijnt als men dit soort term in de ban gaat doen. Volslagen idioot dit.

„L’Oréal Group heeft besloten woorden als ’white/whitening’, ’light/lightening’ te verwijderen van de verpakkingen van alle huidproducten”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
censuur Racisme L'Oreal Whitening

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer