LOL! Minister Tamara van Ark (VVD) gaat er tussenuit vanwege "nekpijn"

LOL! Minister Tamara van Ark (VVD) gaat er tussenuit vanwege "nekpijn"

VVD-minister Tamara van Ark loog tegen de Tweede Kamer over de deal met Sywert van Lienden. Bron: Van Haga / YouTube.

Dit is wel heel bijzonder. Minister Tamara van Ark heeft aangekondigd dat ze er een tijdlang tussenuit gaat omdat ze zich niet helemaal goed voelt. Ze heeft namelijk al langere tijd last van... nekpijn. En daarom moet ze nu "rust" nemen. In wat voor tijden leven we dat ministers dit zo kunnen doen?

Toen ik deze aankondiging las van minister Van Ark was ik ronduit geschokt. Niet over het vreselijke leed van de vrouw - dat valt alleszins mee - maar omdat ministers in 2021 het blijkbaar normaal vinden om eruit te stappen vanwege zo'n reden.

"De afgelopen tijd heb ik veel last van nekproblemen gehad. Op dokteradvies neem ik nu zes weken verplicht rust," schrijft Van Ark op hilarische wijze, want een dokter kan zoiets natuurlijk helemaal niet letterlijk verplichten. "Collega's Hugo de Jonge en Paul Blokhuis nemen mijn portefeuille tot die tijd waar," gaat ze verder. Interessant. Want je zou denken dat De Jonge al genoeg te doen heeft. Maar blijkbaar heeft die nog tijd over.

"Ik hoop in september genoeg hersteld te zijn om weer aan het werk te kunnen," sluit ze haar aankondiging af.

Ach gossie, in september al? Nou, dat is wel even heel fantastisch zeg. Maar een week of vier a zes eruit dus. Dat valt alleszins mee. En wees eerlijk, wie in een toppositie doet dat nou niet vanwege "nekklachten"?

Het antwoord op die vraag is, natuurlijk: helemaal niemand. Ik heb zelf al jaren last van een hernia in de rug. Soms is de pijn er niet, dan is de pijn er wél weer. Maar ik ga gewoon door met schrijven, voor mijn kind zorgen, met verantwoordelijkheid nemen voor de zaken in mijn leven waarvoor ik verantwoordelijkheid moet nemen. En datzelfde geldt voor vele duizenden Nederlanders die rondlopen met chronische pijn.

Zoals Erik de Vlieger ironisch opmerkt:

Waarom de ironie? Omdat het als leidinggevende in een serieus belangrijke functie natuurlijk totaal geflipt is dat je eruit gaat vanwege nekklachten. Ja, ook als je echt behoorlijke pijn hebt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Aan de andere kant past dit wel weer heel goed bij het huidige kabinet. Ze zijn allemaal gewogen en te licht bevonden. Véél te licht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties