LOL! Racismeroepende activist is helemaal klaar met het Wilhelmus: 'Ik ben van Afrikaans-Nederlands bloed, niet van Duitse bloeden!'

Geen categorieapr 05 2018, 13:00
Zucht.
Roy Groenberg -- racismeroepende activist en voorzitter van de Stichting Eer en Herstel Betalingen Slachtoffers van Slavernij in Suriname -- is er heel blij mee dat Kolonisten van Catan voortaan gewoon Catan genoemd wordt. Want ons koloniale verleden is een donkere pagina in het boek over de Nederlandse geschiedenis ofzo.
Daarnaast laat hij weten aan het AD dat het wat hem betreft nog lang niet klaar is met de verbanning van termen, namen of teksten die in zijn ogen niet politiekcorrect zijn. Het Wilhelmus moet er óók aan geloven:

Er zijn nog niet veel onvertogen woorden over gevallen, maar volgens activist Roy Groenberg komt het Wilhelmus best nog eens ter discussie te staan. ,,Ik ben bijvoorbeeld van Afrikaans-Nederlands bloed, niet van Duitse bloeden. Zoals de meeste mensen in Nederland niet zijn'', aldus de activist, die al meerdere malen met succes actie voerde.

Hier past maar één reactie op: hele. diepe. zucht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten