Lol! 'Stoere' activisten van Extinction Rebellion huilen na verblijf in arrestantencomplex: 'Kregen geen of weinig eten!'

Lol! 'Stoere' activisten van Extinction Rebellion huilen na verblijf in arrestantencomplex: 'Kregen geen of weinig eten!'

Extinction Rebellion wordt in de boeien geslagen. Bron: DutchMen / Shutterstock.com.

De immer "strijdbare" en "onverschrokken" rebellen van Extinction Rebellion zakken zwaar door het ijs. Afgelopen vrijdag gingen ze op meerdere plekken in Utrecht de straat op en legden ze het verkeer plat. De politie maakte al snel korte metten met de ontregeling op en bracht de activisten naar een arrestantencomplex. Waar naar eigen zeggen de demonstranten 'buitenproportioneel' werden behandeld. Ze mochten 'namelijk niet naar de wc' en 'kregen weinig tot geen eten.'

Het blijkt maar weer dat die bonte stoet kleinzerige sneeuwvlokjes van Extinction Rebellion een veel te grote mond hebben. Iedereen die hun hysterische boodschap niet omarmt wordt voor van alles en nog wat uitgemaakt. En wanneer ze openbare orde verstoren, en daarvoor worden opgepakt, menen zij ineens het slachtoffer te zijn. Want er blijkt in de gevangenis geen uitgebreid vijfsterrentoiletarrangement te zijn. Snif, zielig zeg!

Vandaag stelde de politieke vleugel van de radicale klimaatjongeren (te weten: de linkse partijen GroenLinks, PvdA, SP en PvdD) schriftelijke vragen aan de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma omdat ze 'verontrustende' verhalen hadden gehoord, zo meldt de Telegraaf. Zo zouden de demonstranten negen uur lang hun plas moeten ophouden en kregen ze geen eten.

Wél urenlang pleinen en straten bezet houden, maar de uitgang van de blaas negen uur blokkeren kon dan weer niet. Huilebalken!

Maar goed, volgens burgemeester Dijksma is dit volledige onzin:

‘Veel actievoerders waren zelf in het bezit van voeding. Daarnaast is door de politie eten en drinken aangeboden. Aangehouden personen kregen de ruimte om te roken en in de buitenlucht te vertoeven.’

Het lijkt erop dat de 'stoere' rebellen van de radicale klimaatclub eerder verwaande elitekids zijn die zichzelf als het eeuwige slachtoffer zien. Verder oogt het alsof ze een gebrek aan realiteitsbesef hebben: ze verstoren en leggen enkele belangrijke verbindingswegen plat in een illegale acties door de stad ‒ ze hadden alleen een vergunning voor een betoging bij de Jaarbeurs ‒ en gaan vervolgens huiliehuilie doen omdat ze zo 'hard' worden aangepakt in een arrestantencomplex. Sneu!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties