Londen belooft Schotten meer autonomie

Geen categoriesep 07 2014, 11:33
Onafhankelijkheid.
Het Britse establishment maakt zich ernstig zorgen over Schotland. Nu uit een nieuwe peiling blijft dat de meerderheid van de Schotten voor onafhankelijk is komt Londen met een nieuw voorstel: meer autonomie voor de noorderlingen.

De Schotten krijgen meer autonomie als ze in het Verenigd Koninkrijk blijven. De Britse regering heeft aangekondigd met plannen daarvoor te komen, nu blijkt dat de voorstanders van afscheiding aan een opmars bezig zijn. De Britse minister van Financiën Osborne gaat de komende dagen plannen maken voor meer autonomie op het gebied van belastingen, uitgaven en de verzorgingsstaat, als Schotland op 18 september tegen onafhankelijkheid stemt.

Too little, too late, or just in time? Dat is de vraag die zowel de koningin als de premier nu zullen bezighouden. Gaan zij meemaken hoe het Verenigd Koninkrijk uit elkaar valt en Schotland na eeuwenlang deel te hebben gemaakt van het VK onafhankelijk wordt? Of weten ze de boel op - dat mag je nu wel zeggen - wonderbaarlijke wijze bij elkaar te houden?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten