Londense wildplasser opgepakt: plaste tegen monument voor terreurdode en veroorzaakte rellen

Londense wildplasser opgepakt: plaste tegen monument voor terreurdode en veroorzaakte rellen

Populistische demagoog misbruikt coronacrisis voor eigen politieke spel. Screenshot tweet van Rutger Bregman via @rcbregman op Twitter

Zaterdag verscheen deze tweet ineens op Twitter. Niet snel daarna ontstonden er rellen in Londen.

Werkelijk schandalig! En wat minstens net zo schandalig is, is dat de reacties eronder deze man aanwijzen als één van 'jouw mensen'. Dat zeggen ze tegen de conservatieve politicus Ellwood, die de foto deelde. Zelfs deze daad moet door de lens van identiteitspolitiek worden beoordeeld. Het is kennelijk niet meer mogelijk om 'gewoon' te zeggen dat deze daad van dit individu verschrikkelijk is. Nee, 'dit is er één van jullie!'

Wat ontzettend triest. En het valt steeds meer mensen op! Deze Twitteraar tovert een treffende foto tevoorschijn die deze hele sfeer van de protestbeweging perfect weet samen te vatten:

De politie past selectief geweld toe en ziet selectief geweld door de vingers. Die man met tatoeages zal wel 'extreemrechts' zijn omdat hij een standbeeld van Churchill komt verdedigen, of ook boos is om die wildplasser, maakt allemaal niet uit! Blank = slecht en zwart = goed. Daar lijkt men in Londen op aan te willen sturen, want dít komt dan wel weer breed in de media naar voren:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties