Loop jij ook steeds rond tijdens het telefoneren? Blijf dat doen, en wel hierom!

Loop jij ook steeds rond tijdens het telefoneren? Blijf dat doen, en wel hierom!

Een enigszins irritante gewoonte van veel mensen blijkt juist goed voor je te zijn.

We kennen allemaal wel iemand die het niet kan laten om tijdens het bellen doelloos rondjes te gaan lopen in het huis. Ik betrap mezelf er ook wel eens op, en hoewel ik niet echt weet waarom ik dat doe, voel ik me er toch beter bij.

Welnu, het blijkt dat deze gewoonte helemaal niet zo doelloos is als gedacht! Het schijnt zowaar zelfs goed voor je te zijn, en dan heb ik het niet per se over die paar calorieën die je met het lopen verbrandt, hoewel dat ook best kan oplopen als je van lange gesprekken houdt. Nee, het gaat hier niet zozeer om lichamelijke voordelen, maar eerder mentale. Het lopen van die rondjes blijkt je namelijk te helpen bij het nadenken. Aangezien onze hersenen nou niet echt ontworpen waren om van nature om te gaan met telefoons, is bellen toch een redelijk 'complexe' actie die veel van ons brein vraagt. En dan kunnen we wel wat hulp gebruiken.

Het is al langer bekend dat lopen, en bewegen in het algemeen, voor een betere doorstroming van ons bloed zorgt. Dat zorgt vervolgens weer voor een impuls aan onze creativiteit, wat weer kan helpen bij het 'beter' telefoneren. Ook verbetert het je concentratie, wat ook weer helpt bij het beter uitvoeren van de taak.

Verrassend? Eigenlijk niet heel erg. We kennen allemaal de beelden uit films en stripboeken, waar personages graag rondjes lopen in een kamer als ze met een groot probleem zitten. Het principe hierbij is precies hetzelfde: beweging leidt tot een betere doorstroming van het bloed, dat leidt tot meer creativiteit en dat leidt (hopelijk) weer tot oplossingen! Dus dat is het, het antwoord op de vraag waarom mensen zo graag lopen tijdens hun gesprekken op afstand. Onthoud dus: als je iemand onophoudelijk ziet rondbanjeren tijdens hun telefoontjes, laat ze dan lekker hun gang gaan. Wie weet zeggen ze dan nog eens wat nuttigs!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer