Lowlands-directeur baalt van beslissing kabinet: 'Na anderhalf jaar wordt de jeugd nog steeds beperkt in zijn bewegingsvrijheid'

Lowlands-directeur baalt van beslissing kabinet: 'Na anderhalf jaar wordt de jeugd nog steeds beperkt in zijn bewegingsvrijheid'

Hugo de Jonge, bij een feestelijke presentatie in Rotterdam. Bron: Sebastiaan ter Burg / Wikimedia Commons.

Gisteren kwam het kabinet met somber nieuws, meerdaagse festivals gaan toch niet door deze zomer. Lowlands is aan de ene kant blij dat er nu duidelijkheid is, aan de andere kant zijn ze diep teleurgesteld dat na anderhalf jaar men nog steeds geen bewegingsvrijheid kent. Vlak na het vervelende nieuws was men in Biddinghuizen al bezig met het leeghalen van het festivalterrein.

Voor festivalorganisatoren waren het spannende weken, ze zouden oorspronkelijk pas enkele dagen voordat een festival begon te horen krijgen of ze groen licht krijgen. Veel ondernemers vonden dit alles behalve wenselijk, zij hadden liever dat de overheid ruim op tijd duidelijkheid zou verschaffen. Het heeft even geduurd maar het kabinet heeft nu toch een knoop doorgehakt. Meerdaagse festivals mogen niet doorgaan.

De Dagelijkse Standaard

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg laat aan de NOS weten vooral teleurgesteld te zijn in het feit dat de jeugd al een geruime tijd opgescheept zit met bewegingsrestricties: "Ik ben diep teleurgesteld. En het diepst voel ik dat voor de jeugd die na anderhalf jaar nog steeds beperkt wordt in zijn bewegingsvrijheid."

Ondanks het feit dat zijn festival nu niet doorgaat is hij wel blij dat er eindelijk duidelijkheid is verschaft. Nu hoeft Lowlands niet daags voor de aanvang van het festival alle leveranciers te annuleren, wat een hoop kopzorgen scheelt. Wel baalt hij van enkele beleidsblunders van het kabinet, zoals de desastreuze uitspraak van minister De Jonge over 'Dansen met Janssen': "Het was een enorme samenloop van fouten en omstandigheden. Delta, dansen na Janssen, portiers die je voor een tientje wel de club binnenlieten zonder testbewijs. Die 40 uur qua testen. Fout op fout."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De Lowlands-directeur somt de tal van recent gemaakte fouten op door het kabinet. Het vaccinatieprogramma begon een positief effect te bewerkstelligen maar met de komst van de Delta-variant en de reeks aan blunders door het kabinet zijn we haast weer terug bij af. Met in dit geval de meerdaagse festivals als grootste gedupeerden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties