Maar ze zijn niet links hoor! 'Jongerenzender' NPO geeft Piet-hater Akwasi de FunX Power Award

Maar ze zijn niet links hoor! 'Jongerenzender' NPO geeft Piet-hater Akwasi de FunX Power Award

Akwasi tijdens een anti-racisme protest op de Dam. Bron: Nelson Hillebrand / YouTube

Wannabe Zwarte Piet-kopschopper Akwasi kan blij zijn. FunX -- de zogenaamde jongerenzender van de NPO -- heeft hem een Power Award toegekend. Dit omdat hij zo zogenaamd "een held en het boegbeeld" geweest is in de strijd tegen racisme in Nederland.

De 'rapper' die nauwelijks kan rappen laat weten dat hij ontzettend "dankbaar [is] voor de erkenning en dat ze een Power Award in het leven geroepen hebben." Hij gaat verder dat hij deze award graag wil "opdragen aan iedereen die weleens een vuist in de lucht heeft gegooid. Gooi 'm nog hoger en raak de sterren aan."

Och wat leuk. Aan iedereen die weleens een vuist in de lucht heeft gegooid? Dus zelfs voor mij? Want ja, toen ik nog honkbalde gooide ik ook weleens een vuist in de lucht als een teammaat of ikzelf een homerun sloeg.

Damn, nu ik erover nadenk gooi ik regelmatig een vuist in de lucht als ik voetbal kijk.

Telt dat ook?

Vast niet. Want je moet natuurlijk een zogenaamde anti-racist zijn. Tot voor kort dacht ik dat 90% van de bevolking dat was, maar volgens marxistische actievoerders niet. Nee, de enige echte anti-racisten zijn, aldus die links-extreme gekken, andere marxisten die niet kleurenblind zijn, maar alles dat blank is haten. Anti-racisme is dus, in de ogen van dat soort trieste figuren, niet anti-racistisch, maar racistisch tegen blanken.

Dat is waar Akwasi voor staat -- en natuurlijk voor geweld tegen dat wat hem niet aanstaat, zoals Zwarte Piet.

En wat doet de NPO? Die geeft hem een mooie award. Een speciale Power Award, zelfs. Zoals Samira Tarrass en Ahmed Aarad het verwoorden:

Afijn, lees ook dit stuk op GeenStijl. Dat veegt op schitterende wijze de vloer aan met de NPO-gekken én met Akwasi.

Volg mij op Twitter en Parler.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties