shutterstock 1445263985

Maarten van Rossem deelt sneer uit aan Wopke Hoekstra: "Hij is volledig ongeschikt voor het politieke handwerk."

Geen categoriejul 14 2021, 11:30
Gisteravond tijdens het NPO-programma De slimste mens werd Wopke Hoekstra kort besproken. Of beter gezegd: ongenadig hard afgefakkeld door Maarten van Rossem. De PvdA-historicus had geen goed woord te zeggen over de CDA-leider en minister. Volgens Van Rossem heeft Hoekstra gewoon geen enkel politiek talent én krijgt hij het keer op keer voor elkaar om zichzelf in de nesten te werken. Vanuit het niets werd de kennisquiz een 'haal-Wopke-maar-door-het-slijk-show'.
De PvdA-brombeer heeft duidelijk geen hoge pet op van Wopke Hoekstra, volgens de historicus heeft de CDA'er het zeldzame talent om letterlijk alles te verpesten. Daarnaast heeft hij zijn eigen ruiten ingegooid door Omtzigt niet door dik en dun te steunen. Van Rossem kon het gisteravond niet laten om een flinke sneer uit te delen aan de CDA-leider. Presentator Philip Freriks was benieuwd naar wat Van Rossem vond van de 'wonder boy' van de christendemocraten, waarop Van Rossem zijn ongefilterde mening uitte:
"De belofte, maar het is niks geworden. Het is geen politicus. Hij heeft het ongemeende talent om het verkeerde te doen op het verkeerde moment en het verkeerde te zeggen op het verkeerde moment. En geen groot vriend van (Pieter) Omtzigt, die tegenwoordig voor de Here Jezus doorgaat. Dus dan zit je ook al fout. Hij is volledig ongeschikt voor het politieke handwerk."
De sneer richting Hoekstra was natuurlijk helemaal terecht én raakt ook een gevoelige snaar: Hoekstra is gewoon compleet geflopt als partijleider en lijsttrekker. Hij werd gebracht als een groot politiek talent, maar nu ruim een half jaar later weet heel Nederland dat hij dat absoluut niet is. Daarnaast weet Hoekstra zichzelf, en daarmee zijn partij, vaak genoeg in de nesten te werken. Ook heeft hij zijn positie en status in het land flink overschat, Omtzigt is geliefd door velen in Nederland. Hoekstra daarentegen....
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het zijn al geen leuke tijden voor het CDA en nu worden ze ook al belachelijk gemaakt door de PvdA'er Van Rossem - die in 2017 zijn eigen partij compleet ten onder zag gaan. Als ervaringsdeskundige weet hij natuurlijk als geen ander dat Hoekstra net als Asscher gewoon niet geschikt is als politiek leider.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten