Machiavelliaanse toestanden in Brussel: EU keurt Italiaanse concept-begroting af

Machiavelliaanse toestanden in Brussel: EU keurt Italiaanse concept-begroting af

Machiavelliaans: de Europese Commissie keurt de Italiaanse concept begroting af. Brussel heeft laten weten dat Italië deze moet aanpassen. Aan het wijzigen heeft de EU een termijn van drie weken gekoppeld. Dit betekent dus dat wanneer Italië niet binnen de termijn iets verzint dat Brussel wellicht overgaat met verdere acties om de italianen te laten voldoen aan strikte kwantitatieve eisen. Vreemd, want toen de Franse begroting niet aan dergelijke criteria voldeed bleef het stil.

Een begrotingstekort draaien mag niet volgens de kwantitatieve EU-criteria en dus eist de Europese Commissie dat de Italianen zich aanpassen. Ook de staatsschuld mag niet verder oplopen. De redenen waarom de Italianen hun uitgaven willen verhogen zijn een aantal programma's opgezet om de sociale zekerheid te versterken en daarmee ook het draagvlak van de regering. De regering is EU-kritisch en dat zint Brussel niet? Brussel vermijdt dat gesprek en probeert het debat zuiver economisch te houden. Allemaal interessant, maar waar het om gaat is dat Brussel directe invloed wil op de wijze waarop de Italianen hun toekomst vormgeven. Hoe het leven er op straat uitziet en nog veel meer. Het is nu dus afwachten hoe de Italianen op dergelijke machtsspelletjes gaan reageren.

Lees meer over:
EU Italië Economie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties