Macron beëindigt 'bromance' met Trump en slaat handen ineen met Canadees Justin Trudeau

Macron beëindigt 'bromance' met Trump en slaat handen ineen met Canadees Justin Trudeau

Donald Trump heeft met zijn handelsoorlog geen vrienden gemaakt. Sterker nog, de vrienden die hij had heeft hij van zichzelf verwijderd door deze actie. Emmanuel Macron, de president van Frankrijk, had een hechte politieke 'bromance' met Donald Trump. Naar eigen zeggen was Macron de politieke vertaler van Donald Trump in Europa. Die bromance lijkt nu verleden tijd door de handelsoorlog. Macron is naar de Canadese politiek-correcte mooiboy gegaan, premier Trudeau.

De Canadese premier Justin Trudeau en de Franse president Emmanuel Macron komen voor aanvang van de top samen om een verbond te sluiten tegen de Verenigde Staten. Beiden zijn voorstanders van vrijhandel en tegen de importheffingen die Trump wil invoeren op staal en aluminium. ‘Voor aanvang van de G7 moet je altijd van tevoren zeker weten waar iedereen staat,’ zegt Macron. Volgens de Franse president komt de top op een kritiek moment.

Ook Trudeau waarschuwt voor een felle top. ‘Er zullen open en eerlijke discussies worden gevoerd, vooral met de Amerikaanse president over handel en over heffingen,’ meldt het Franse dagblad Le Monde.

Voor zover de vriendschap tussen Trump en Macron. Natuurlijk, de politieke verschillen zijn immens, maar Trump had tot nu toe een goede aan Macron in de Europese Unie. Nu lijkt de Fransman een nieuwe buddy te hebben gevonden in Noord-Amerika. Hoe zich dit gaat vertalen naar concrete acties in de geopolitieke context, dat zullen we nog gaan zien.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties